Politie haalt 9-jarige automobilist van de straat in Sitges

Politie haalt 9-jarige automobilist van de straat in Sitges
Beeld: Freepik

Politie haalt 9-jarige automobilist van de straat in Sitges

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SITGES – De lokale politie van de kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona heeft afgelopen donderdag een wel heel vreemde controle uitgevoerd bij een auto. De agenten van de Policía Local zagen een auto rijden en vonden het vreemd dat ze geen chauffeur zagen maar wel een passagier. Toen de agenten de auto controleerden zagen ze een kind achter het stuur.

De agenten van de Policía Local konden niet geloven wat ze zagen. Een 9-jarige jongen bestuurde de auto terwijl zijn moeder als bijrijder naast hem zat. Op de achterbank zat ook nog een 3 maanden oude baby in een kinderzitje.

De 40-jarige moeder van de wel zeer jonge bestuurder is een bekende bij de politie omdat de Litouwse vrouw wel vaker problemen heeft gehad met de politie en het autorijden.

In de krant wordt melding gedaan dat de 9-jarige jongen geen rijbewijs had wat uiteraard logisch is want de minimumleeftijd voor een ’Carnet de conducir’ in Spanje is 18 jaar. 

De jongen kan ook niet aangeklaagd worden maar zijn moeder is wel op de bon geslingerd en zal voor de rechter moeten verschijnen voor het in gevaar brengen van andere weggebruikers. Het is niet bekend waarom de 40-jarige vrouw haar jonge zoon heeft laten rijden.

Ga naar de inhoud