Spanje buiten de top 10 van Europese landen met meeste kans op een burn-out

Spanje buiten de top 10 van Europese landen met meeste kans op een burn-out
Beeld: 123rf

Spanje buiten de top 10 van Europese landen met meeste kans op een burn-out

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje staat op een dertiende plaats op een lijst van landen waar de kans op een burn-out het grootst is. Op de eerste plaats wat betreft landen met een hoge kans op een ‘síndrome de desgaste profesional’ staat Spanje’s buurland Portugal gevolgd door Griekenland en Letland, aldus de website Small Business Prices.co.uk.

De website heeft meerdere lijsten gepubliceerd zoals die van landen waar de meeste burn-outs plaatsvinden. In de top 15 van 26 Europese geanalyseerde landen staan België en Nederland niet genoteerd en staat Spanje op de dertiende plaats.

Meeste burn-outs

Zoals eerder vermeld staat Portugal op de eerste plaats gevolgd door Griekenland (2), Letland (3), Hongarije (4), Slowakije (5), Polen (6), Slovenië (7), Estland (8), Frankrijk (9), Tsjechische Republiek (10), Litouwen (11), IJsland (12), Spanje (13), Verenigd Koninkrijk (14) en Oostenrijk (15).

foto 1
Beeld: Small Business Prices.co.uk

Kans op een burn-out  

Voor wat betreft de kans op een burn-out staat Portugal dus op een eerste plaats waar de World Happiness score een 5,7 is, men een gemiddeld brutosalaris heeft van 22.373 euro en men gemiddeld per week 39,5 uur moet werken. 

Voor Spanje geldt een 6,4 als Happiness score, een gemiddeld brutosalaris van 32.557 euro (?) en een gemiddelde 36,4 urige (?) werkweek.

foto 2
Beeld: Small Business Prices.co.uk

Minste kans op een burn-out

Als we kijken naar de lijst waar de minste kans is op een burn-out dan staat Denemarken bovenaan de lijst met een 7,6 Happiness score, een gemiddeld brutosalaris van 48.006 euro en een 32,4 urige werkweek.

Nederland staat op deze lijst op een tweede plaats met een Happiness score van 7,5, een brutosalaris van 47.504 euro en een 29,3 urige werkweek. 

België heeft ook een plaats in de top 10 en staat op de zevende plaats met een Happiness score van 6,9, een brutosalaris van 46.696 euro en een werkweek van 35,6 uur.

foto 3
Beeld: Small Business Prices.co.uk

Werk-leef balans

Nederland staat op de lijst van beste landen met een leef en werk balans op de eerste plaats met een werkweek van 29,3 uur waardoor men dus meer vrije tijd heeft. Maar ook Spanje staat in de top 5 lijst op een vierde plaats met een 36,5 urige werkweek.

Bron: https://smallbusinessprices.co.uk/european-employee-burnout/

foto 4
Beeld: Small Business Prices.co.uk
Ga naar de inhoud