Veel wateroverlast in de provincie Málaga vanwege hevige regenval

Veel wateroverlast in de provincie Málaga vanwege hevige regenval
Beeld: Mijas / Twitter

Veel wateroverlast in de provincie Málaga vanwege hevige regenval

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Terwijl de helft van Spanje te maken heeft met de gevolgen van storm Filomena in de vorm van sneeuw en extreem lage temperaturen, is dat in de provincie Málaga een ander verhaal. Daar heeft men, met name langs de kust, te maken met hevige regenval en de wateroverlast die daardoor ontstaat.

Een van de zwaarst getroffen gebieden is Mijas waar in de Sierra de Mijas circa 80 liter per m2 regen viel in korte tijd. Diverse normaal gesproken droge rivierbeddingen zijn compleet gevuld en dreigen buiten hun oevers te treden. De gemeente Mijas heeft diverse wegen afgesloten.

De wilde zee heeft ervoor gezorgd dat de Baños del Carmen in Málaga gesloten is omdat het water tot op het terras is gekomen (niet de eerste keer). In Málaga stad werd 45 liter per m2 regen geregistreerd in de nacht van donderdag op vrijdag. 

Naast de regen heeft men aan de Costa del Sol ook te maken met harde windvlagen tot 75 km/uur en een wilde zee met hoge golven tot 4 meter. De Costa del Sol en de Guadalhorce vallei hebben van de Spaanse weerdienst Aemet een geel weeralarm gekregen.

Maar ook in de provincie Málaga heeft men met de sneeuw te maken zoals de sneeuwval in de Sierra de las Nieves waar dit weekend nog meer sneeuw verwacht wordt wanneer de sneeuwgrens tot 700 meter kan dalen en ook de Montes de Málaga met sneeuw te maken kunnen krijgen.

Ga naar de inhoud