Spaanse consumentenbond geeft ALDI, Lidl en Carrefour aan voor het niet invoeren van de btw-verlaging

Spaanse consumentenbond geeft ALDI, Lidl en Carrefour aan voor het niet invoeren van de btw-verlaging
Beeld: Canva

Spaanse consumentenbond geeft ALDI, Lidl en Carrefour aan voor het niet invoeren van de btw-verlaging

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse consumentenbond FACUA heeft er geen gras over laten groeien en heeft meteen tientallen onderzoekers op pad gestuurd om de supermarkten in Spanje te controleren. Dat heeft FACUA gedaan omdat sinds 1 januari 2023 er een 0% btw-percentage geldt voor duizenden artikelen terwijl oliën en pasta een 5% btw-verlaging hebben gekregen. Uit onderzoek blijkt dat niet alle supermarkten even consequent zijn en geen btw-verlaging hebben ingevoerd of waar artikelen zelfs duurder zijn geworden.

FACUA heeft daarom zeven supermarkten aangegeven bij de Nationale Commissie voor Markten en Concurrentie (CNMC). Het gaat om ALDI, Lidl, Alcampo, Carrefour, Dia, Eroski en Hipercor. Andere supermarkten zoals Mercadona en over het algemeen Hipercor voldoen voorlopig aan de btw-verlaging eisen.

Zoals bekend heeft de Spaanse regering heeft gedurende zes maanden de super gereduceerde btw van 4% naar 0% voor basisvoedingsmiddelen zoals brood, fruit, groente etc. verlaagd en de btw van 10% naar 5% verlaagd voor oliën zoals olijf- en zonnebloemolie en pasta. Dit is onderdeel van een nieuw steunpakket om de hoge kosten te compenseren.

Het gaat volgens FACUA om de eerste fase van het non-stop onderzoek waarbij de consumentenbond gedurende maanden de supermarkten zal blijven controleren. Tijdens deze eerste fase werden tussen 30 december en 3 januari 676 prijzen in Alcampo, ALDI, Carrefour, Día, Eroski, Lidl, Hipercor en Mercadona bekeken. In 50 gevallen was er geen sprake van een btw-verlaging. Zo zijn 32 prijzen identiek aan die op het einde van 2022, hebben 11 prijzen geen totale btw-verlaging en zijn 7 prijzen zelfs hoger geworden.

De supermarktketen met de meeste verkeerde prijzen is Día met 16% gevolgd door Carrefour met 10% terwijl dit 0% is bij Mercadona en slechts 1% bij Hipercor. Bij Día waren 13 van de 80 onderzochte prijzen niet correct. Bij Carrefour gaat het om 11 van de 113 onderzochte prijzen, bij de Eroski 8 van de 92 prijzen en Alcampo 6 van de 96 onderzochte prijzen.

Bij de Lidl gaat het om 6 van de 70 onderzochte prijzen terwijl dit 5 van de 64 prijzen is bij de ALDI. Bij Mercadona werden 83 prijzen onderzocht en werden geen onjuistheden aangetroffen. Je kunt HIER een hele lijst zien van de onderzochte artikelen per supermarktketen en hun prijzen op 30 december en op 3 januari.

Ga naar de inhoud