Deze tankstations hanteren nog steeds brandstofkortingen in Spanje

Deze tankstations hanteren nog steeds brandstofkortingen in Spanje
Beeld: Canva

Deze tankstations hanteren nog steeds brandstofkortingen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 1 januari 2023 geven de tankstations in Spanje over het algemeen geen 20 eurocent korting per liter diesel of benzine meer. Sinds die datum is de subsidie van de Spaanse regering beëindigd en zullen automobilisten na het tanken de normale brandstofprijzen moeten betalen. Maar, er zijn tankstations van bekende merken die nog wel kortingen geven.

Tussen 1 april en 31 december 2022 kregen alle automobilisten, zowel Spaanse als buitenlanders, 20 eurocent korting per liter benzine of diesel. Die korting werd gegeven na het tanken bij het afrekenen en werd voor de helft betaald door de Spaanse overheid en voor de helft door de tankstations.

Maar, nu is er een einde aan deze brandstofkorting gekomen in Spanje en zullen de automobilisten de normale diesel- en benzineprijzen moeten betalen. Er zijn echter diverse tankstations merken die doorgaan met het geven van kortingen bij het tanken, maar daar zitten wel enkele regels aan verbonden. Zo moet je in veel gevallen lid worden van een merk of een speciale smartphone-app downloaden en daarmee betalen.

Repsol

Repsol heeft meer dan 3500 tankstations in Spanje waar tot en met 31 maart (2023) 10 eurocent korting wordt gegeven per liter benzine of diesel. Dat geldt alleen voor de klanten die de smartphone-app Waylet gebruiken op het moment van betalen. Met deze app kun je ook betalen zonder naar de kassa te hoeven gaan. Meer informatie.

Cepsa

Cepsa heeft 1700 tankstations in Spanje waar tot en met 31 maart (2023) 12 eurocent korting wordt gegeven per liter benzine of diesel. Dat geldt alleen voor de klanten die zich in hebben geschreven voor het Cepsa-klanten programma ‘Porque tú vuelves’. Dit is aan te vragen bij de tankstations zelf of op de website van Cepsa. Meer informatie.

Shell

Shell heeft meer dan 300 tankstations in Spanje waar tot en met 31 maart (2023) 10 eurocent korting wordt gegeven op DISAmax en Shell V-Power en 5 eurocent korting op DISAeco, DISA AutoGas en andere brandstoftypes. Dat geldt alleen voor de klanten die de smartphone-app ‘Mi Energía Disa’ gebruiken om te betalen. De klanten van de Lidl Plus app krijgen ook 4% korting bij de tankstations van Shell in Spanje. Meer informatie

Galp

Galp heeft meer dan 600 tankstations in Spanje waar tot en met 31 maart (2023) 25 eurocent korting wordt gegeven per liter benzine of diesel. Dat geldt alleen voor de nieuwe klanten die de smartphone-app ‘Mundo Galp’ gebruiken bij het betalen. Met deze app kun je ook punten sparen om kortingen en geschenken te krijgen. Meer informatie.

BP

BP heeft meer dan 500 tankstations in Spanje waar tot en met 31 maart (2023) 10 eurocent korting wordt gegeven per liter benzine of diesel. Dat geldt voor de klanten die ingeschreven staan voor het Mi BP-programma. Er zijn extra kortingen van toepassing op brandstoffen in het Ultimate-assortiment. Meer informatie.

Ga naar de inhoud