Calpe en Altea meest rendabel wat betreft toeristische verhuur

Calpe en Altea meest rendabel wat betreft toeristische verhuur
Beeld: Calpe / 123rf

Calpe en Altea meest rendabel wat betreft toeristische verhuur

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De afdeling BigDataHosbec publiceerde donderdag de gegevens van appartementen voor toeristen die worden aangekondigd op de verhuurwebsites Airbnb en HomeAway. Uit de verzamelde gegevens is op te maken wat de belangrijkste bestemmingen zijn aan de Costa Blanca en waar de meest rendabele accommodaties te vinden zijn. 

Van alle toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca zijn de appartementen die aan toeristen verhuurd worden in Calpe degene die het meest rendabel zijn met gemiddeld een opbrengst van 1.406 euro per maand en een gemiddeld dagtarief van 118 euro. 

Als tweede staan de accommodaties in Altea op de lijst met een gemiddelde opbrengst van 1.294 euro per maand en een dagtarief van 120 euro gevolgd door La Nucia met 1.250 euro per maand en 136 euro per dag en Alfaz del Pi met 1.123 euro per maand en een dagtarief van 95 euro.

Daarna komt Benidorm met een opbrengst van 970 euro per maand en 85 euro per dag gevolgd door Alicante met 967 euro per maand en 78 euro per dag, Finestrat met 966 euro per maand en 99 euro per dag en La Villa Joiosa met 876 euro per maand en 85 euro per dag.

Bezetting

Wat betreft het bezettingspercentage staat ook Calpe bovenaan met een bezettingsgraad van 65% gevolgd door Alfaz del Pi met 61%, Alicante met 60%, Altea met 52% en dan Benidorm en Finestrat met 50% en La Nucia en La Villa Joiosa met 48%.

Gedurende 2019 kwamen er bij HomeAway en AirBnB in de regio Alicante 333 accommodaties bij wat 18% meer is dan wat deze websites in 2018 aanboden aan de toeristen. In totaal gaat het om 2.184 toeristische accommodaties waarvan slechts drie privé kamers zijn terwijl het in de rest van de accommodaties om hele appartementen of woningen gaat.

59% van de toeristische accommodaties wordt aangeboden via Airbnb en 26% via HomeAway terwijl in 15% van de gevallen de accommodaties op beide websites te vinden zijn.

Aantal accommodaties

Alicante stad is de plaats waar de meeste accommodaties te vinden zijn met 3.679 gevolgd door Calpe met 2.749, Benidorm met 2.184, Altea met 1.191, La Villa Joiosa met 714, Alfaz del Pi met 436, Finestrat met 308 en La Nucia met 164 accommodaties.

Aantal kamers

Er zijn 62 studio’s (een woon- en slaapruimte) in de aanbieding, 761 appartementen/woningen met een slaapkamer, 803 accommodaties met 2 slaapkamers, 276 accommodaties met 3 slaapkamers, 49 accommodaties met 4 slaapkamers en slechts 18 accommodaties met 5 of meer slaapkamers.

Beschikbaarheid en bezetting

In 29% van de gevallen zijn de toeristische accommodaties 1 tot 3 maanden per jaar te huur terwijl dat in 28% van de gevallen 4 tot 6 maanden is, in 24% van de gevallen 7 tot 9 maanden en in 19% van de gevallen 10 tot 12 maanden per jaar.

Wat betreft de bezetting is 61% van het aanbod 1 tot 3 maanden bezet, 29% 4 tot 6 maanden bezet, 9% 7 tot 9 maanden bezet en slechts 1% 10 tot 12 maanden per jaar bezet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.