Maximum aantal bezoekers voor Game of Thrones ‘Dragonstone’ bij Bilbao

Maximum aantal bezoekers voor Game of Thrones 'Dragonstone' bij Bilbao
Beeld: 123rf

Maximum aantal bezoekers voor Game of Thrones ‘Dragonstone’ bij Bilbao

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Vanaf 14 maart mogen dagelijks een maximaal van 3.024 personen San Juan de Gaztelugatxe bezoeken. Nadat dit spectaculair gelegen eiland met de 241 traptreden, kerk en mooie brug als het kasteel van Daenerys in de populaire tv-serie The Game of Thrones te zien was, is het aantal nationale maar met name internationale toeristen enorm gestegen. 

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord en dat is misschien ook wel logisch want deze attractie of monument in het Baskenland heeft niet de makkelijkste naam gekregen. We hebben het hier over San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo op slechts 30 minuten rijden van de stad Bilbao. 

De spectaculaire trappen, de natuur en omgeving en een computer gemaakt kasteel waren te zien in The Game of Thrones als de vesting van Daenerys waar de draken over de hoofden van de hoofdrolspelers vlogen. 

In de televisieserie is de kerk op de rots weggehaald en via computeranimatie vervangen door de vesting Dragonstone of in het Spaans Rocadragón wat het kasteel is van Daenerys Targaryen en haar draken. Wat wel te zien is zijn de trappen die naar het kasteel leiden en die, net zoals de omliggende stranden, van aflevering een tot en met zeven van seizoen 7 te zien waren.

Deze kerk was in Spanje al zeer bekend vanwege de spectaculaire ligging op een eilandje in de Atlantische Oceaan dat alleen te bereiken is via een lange kronkelige trap met 241 treden maar dankzij seizoen 7 van de The Game of Thrones tv-serie is het aantal nationale en internationale toeristen flink gestegen.

Maximum

In eerste instantie werd er gesproken over het heffen van entreegeld maar het bezoeken van dit eilandje blijft voorlopig gratis. Wel komt er een limiet van 3.024 bezoekers per dag dat gecontroleerd wordt door een reserveringssysteem. Vanaf 14 maart kun je San Juan de Gaztelugatxe alleen nog bezoeken als je van te voren gereserveerd hebt via een website die later bekend wordt gemaakt.

In 2019 ontving San Juan de Gaztelugatxe 728.000 bezoekers wat 24% meer was dan in 2018 waarmee deze bezienswaardigheid na het Guggenheim museum het meest bezocht werd in de provincie Bilbao. Het merendeel van de bezoeken vond plaats in de maanden juli en augustus toen het soms zo druk was dat de toegang tot het eilandje gesloten moest worden, tot onvrede van de bezoekers.

Er komen drie controlepunten om ervoor te zorgen dat de 3.024 zonder al te veel problemen de brug, de trappen en het eiland met de kerk kunnen bezoeken. Op het eiland mogen slechts 340 personen tegelijk aanwezig zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.