Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er komen steeds meer buitenlanders naar Spanje om te genieten van de culturele en gastronomische hoogtepunten die het land te bieden heeft. Een van die onderdelen is ook de uitstekende Spaanse wijn die tijdens het wijntoerisme (ecoturismo) geproefd, geconsumeerd en aangeschaft kan worden. Er is ook een groeiend aantal Nederlanders die voor de “vinos” naar “España” reizen.

Wijntoerisme (enoturismo) is het proeven, consumeren of aanschaffen van wijn, vaak bij de bron. Wijntoerisme kan bezoeken aan wijnboeren, proeverijen of restaurants bevatten. Er bestaan voor wijntoerisme ook speciale wijnfestivals. Veel regio’s die bekendstaan om hun wijn verdienen veel geld aan het wijntoerisme.

Een gemiddelde wijntoerist geeft per dag al snel zo’n 500 euro uit wat vele malen meer is dan de “Costa” toerist. Ook in Spanje is veel “turismo enológico” zoals in de plaatsen en regio’s Jerez, Jumilla, Rias Baixas, Ribera del Duero, Priorat, Navarra,Rioja (Rioja Alta, Rioja Baja, Rioja Alavesa), Penedès, La Mancha, Somontano, Alicante, Yecla, Montilla Moriles, Ribera del Guadiana en op Tenerife.

Er is een groeiend aantal buitenlanders dat naar Spanje komt om van de wijn, gastronomie en cultuur te genieten waaronder steeds meer Nederlanders, Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Britten, Duitsers en Scandinaviërs.

De bekendste regio’s voor het wijntoerisme bij de buitenlanders zijn volgens Asociación Española de Enoturismo y Turismo Gastronómico (AEEG): Ribera del Duero, Rioja, Priorato, Penedés, Jerez. Deze gebieden liggen dichtbij steden zoals Madrid, Barcelona, San Sebastián, Bilbao, Segovia en Sevilla waardoor wijn en cultuur makkelijk te combineren zijn.

Ga naar de inhoud