Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje

Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje
Beeld: Freepik

Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er komen steeds meer buitenlanders naar Spanje om te genieten van de culturele en gastronomische hoogtepunten die het land te bieden heeft. Een van die onderdelen is ook de uitstekende Spaanse wijn die tijdens het wijntoerisme (ecoturismo) geproefd, geconsumeerd en aangeschaft kan worden. Er is ook een groeiend aantal Nederlanders die voor de “vinos” naar “España” reizen.

Wijntoerisme (enoturismo) is het proeven, consumeren of aanschaffen van wijn, vaak bij de bron. Wijntoerisme kan bezoeken aan wijnboeren, proeverijen of restaurants bevatten. Er bestaan voor wijntoerisme ook speciale wijnfestivals. Veel regio’s die bekendstaan om hun wijn verdienen veel geld aan het wijntoerisme.

Een gemiddelde wijntoerist geeft per dag al snel zo’n 500 euro uit wat vele malen meer is dan de “Costa” toerist. Ook in Spanje is veel “turismo enológico” zoals in de plaatsen en regio’s Jerez, Jumilla, Rias Baixas, Ribera del Duero, Priorat, Navarra,Rioja (Rioja Alta, Rioja Baja, Rioja Alavesa), Penedès, La Mancha, Somontano, Alicante, Yecla, Montilla Moriles, Ribera del Guadiana en op Tenerife.

Er is een groeiend aantal buitenlanders dat naar Spanje komt om van de wijn, gastronomie en cultuur te genieten waaronder steeds meer Nederlanders, Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Britten, Duitsers en Scandinaviërs.

De bekendste regio’s voor het wijntoerisme bij de buitenlanders zijn volgens Asociación Española de Enoturismo y Turismo Gastronómico (AEEG): Ribera del Duero, Rioja, Priorato, Penedés, Jerez. Deze gebieden liggen dichtbij steden zoals Madrid, Barcelona, San Sebastián, Bilbao, Segovia en Sevilla waardoor wijn en cultuur makkelijk te combineren zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.