Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Steeds meer Nederlanders komen voor wijntoerisme naar Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Er komen steeds meer buitenlanders naar Spanje om te genieten van de culturele en gastronomische hoogtepunten die het land te bieden heeft. Een van die onderdelen is ook de uitstekende Spaanse wijn die tijdens het wijntoerisme (ecoturismo) geproefd, geconsumeerd en aangeschaft kan worden. Er is ook een groeiend aantal Nederlanders die voor de “vinos” naar “España” reizen.

Wijntoerisme (enoturismo) is het proeven, consumeren of aanschaffen van wijn, vaak bij de bron. Wijntoerisme kan bezoeken aan wijnboeren, proeverijen of restaurants bevatten. Er bestaan voor wijntoerisme ook speciale wijnfestivals. Veel regio’s die bekendstaan om hun wijn verdienen veel geld aan het wijntoerisme.

Een gemiddelde wijntoerist geeft per dag al snel zo’n 500 euro uit wat vele malen meer is dan de “Costa” toerist. Ook in Spanje is veel “turismo enológico” zoals in de plaatsen en regio’s Jerez, Jumilla, Rias Baixas, Ribera del Duero, Priorat, Navarra,Rioja (Rioja Alta, Rioja Baja, Rioja Alavesa), Penedès, La Mancha, Somontano, Alicante, Yecla, Montilla Moriles, Ribera del Guadiana en op Tenerife.

Er is een groeiend aantal buitenlanders dat naar Spanje komt om van de wijn, gastronomie en cultuur te genieten waaronder steeds meer Nederlanders, Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Britten, Duitsers en Scandinaviërs.

De bekendste regio’s voor het wijntoerisme bij de buitenlanders zijn volgens Asociación Española de Enoturismo y Turismo Gastronómico (AEEG): Ribera del Duero, Rioja, Priorato, Penedés, Jerez. Deze gebieden liggen dichtbij steden zoals Madrid, Barcelona, San Sebastián, Bilbao, Segovia en Sevilla waardoor wijn en cultuur makkelijk te combineren zijn.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.