Een globale kijk op hoe mensen in Spanje hun tijd doorbrengen

Een globale kijk op hoe mensen in Spanje hun tijd doorbrengen
Beeld: Freepik

Een globale kijk op hoe mensen in Spanje hun tijd doorbrengen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We hebben allemaal dezelfde 24 uur per dag maar we besteden ze niet op dezelfde manier. Sommigen geven prioriteit aan tijd met het gezin of huishoudelijke taken, terwijl anderen een goede nachtrust koesteren of vrienden willen zien. De onderstaande grafiek van ‘Our World in Data’ vergelijkt de gemiddelde tijd die is toegewezen aan verschillende dagelijkse activiteiten, van betaald werk tot ontspannen activiteiten.

In het onderstaande overzicht is gekeken naar 33 landen waaronder ook Spanje, Nederland en België. Daaruit blijkt dat men in Japan de meeste tijd besteedt aan werken (326 minuten of 5,5 uur); men in Duitsland de meeste tijd besteedt aan het doen van boodschappen (32 minuten); men in Frankrijk de meeste tijd besteedt aan eten/drinken (133 minuten) en persoonlijke verzorging (107 minuten) en men in Spanje de meeste tijd besteedt aan sport (42 minuten).   

Er is gekeken naar de tijd die de inwoners van deze landen besteden aan betaald werk (paid work); onderwijs (education); slapen (sleep); ander onbetaald werk (other unpaid work); huishoudelijke taken en winkelen (housework & shopping); persoonlijke verzorging (personal care); eten en drinken (eating & drinking); TV & radio; vrienden (seeing friends); andere activiteiten (other leisure).

Spanje

Voor Spanje geldt volgens de onderstaande grafiek het volgende over hoe de tijd wordt besteed: 176 minuten aan betaald werk; 8 uur en 36 minuten aan het slapen; 89 minuten aan onbetaald en/of vrijwilligerswerk en 141 minuten aan huishoudelijke taken en het doen van boodschappen.

Verder besteedt men in Spanje 51 minuten aan persoonlijke verzorging; 126 minuten aan eten en drinken; 129 minuten aan het kijken naar TV of luisteren van radio; 55 minuten aan het ontmoeten van vrienden en 136 minuten aan andere vrijetijdsbesteding. 

Nederland en België

Voor de uren en minuten die in Nederland en België besteed worden aan dezelfde activiteiten verwijzen we naar de onderstaande grafiek (klik op de foto om deze te vergroten). 

Wat we alvast kunnen vaststellen is dat men in Nederland 218 minuten besteedt aan betaald werk; 8 uur en 23 minuten aan slapen en 316 minuten in totaal aan de vrije tijd. 

Voor België geldt 194 minuten besteding aan betaald werk, 8 uur en 33 minuten aan slapen en 339 minuten in totaal aan vrije tijd.

LandWerkSlapenVrijetijd
Spanje176 min.8 uur 36 min.316 min.
Nederland218 min.8 uur 23 min.316 min.
België194 min.8 uur 33 min.339 min.
Time Use by Country OECD
Beeld: OurWorldInData.org
Ga naar de inhoud