Meer dan 40% Europeanen wil deze zomer op vakantie gaan

Meer dan 40% Europeanen wil deze zomer op vakantie gaan
Beeld: Belvilla

Meer dan 40% Europeanen wil deze zomer op vakantie gaan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Goed nieuws voor het toerisme in Europa want volgens een onderzoek van Belvilla en DanCenter wil 42% van de deelnemers deze zomer op vakantie gaan. Uit het onderzoek blijkt dat ondanks de corona-crisis men sneller vooruit kijkt en men graag deze zomer op vakantie wil gaan. Maar het blijkt ook dat het corona-vaccin en de vaccinatie een belangrijke rol speelt bij de vakantieplannen.

Als er alleen naar Nederland gekeken wordt dan blijkt uit het onderzoek dat men niet alleen van plan is om meer geld te besteden aan de zomervakantie maar ook dat 69% aangeeft op vakantie te zullen/willen gaan. Daartegenover staat dat 8% aangeeft dit jaar over te slaan en pas in 2022 vakantieplannen wil maken.

Het blijkt echter ook dat de wil en de zin op vakantie er wel is maar dat er nog maar weinig concrete vakantieplannen of zelfs reserveringen zijn gemaakt door de Nederlanders. 

De corona-crisis speelt uiteraard een belangrijke rol bij die beslissing want niemand weet nu nog hoe de nabije toekomst er uit zal zien. Ook het corona-vaccin is belangrijk voor de vakantie beslissingen want een op de vijf Nederlanders (23%) geeft aan pas op vakantie te gaan als ze gevaccineerd zijn.

Maar de zin in zomervakantie is niet iets exclusiefs Nederlands maar iets Europees want ook in andere landen wil men graag op vakantie deze zomer. Maar net zoals in Nederland en België speelt ook bij hen de corona-crisis en de ontwikkelingen een belangrijke rol.

Er zijn echter ook mensen die de zomer overslaan vanwege de vooruitzichten wat betreft de corona-vaccinatie en plannen maken voor de herfst en wintervakanties.

Bij de Nederlanders is het eigen land, Duitsland en Frankrijk populair als vakantieland waarbij opvalt dat buurland België niet in de top van de lijst voorkomt.

Belgen

Bij de Belgen blijkt dat het aantal zomerboekingen voor vakantiewoningen met 52% is gestegen ten opzichte van 2020. daaruit blijkt dat men nog steeds kiest voor de veiligheid van een eigen woning met zwembad en dicht bij het strand maar dus niet massaal met zijn allen in een hotel. 

Voor de Belgische vakantiegangers zijn dit de populaire bestemmingen: Luxemburg, Luik, Namen, West-Vlaanderen, Salzburg (Oostenrijk), Provence (Frankrijk), Languedoc-Roussillon (Frankrijk), Tirol (Oostenrijk), Belgisch Limburg, Dordogne (Frankrijk), Zeeland (Nederland).

Europa

Over het algemeen geldt ook dat het op vakantie gaan binnen Europa en met de eigen auto het populairste blijkt te zijn. 32% geeft aan in eigen land te blijven terwijl 24% zegt naar een buurland te gaan terwijl slechts 3% aangeeft buiten Europa op vakantie te willen gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.