Plannen voor toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils gepresenteerd

Plannen voor toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils gepresenteerd
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Plannen voor toekomstige trein-tram Tarragona-Cambrils gepresenteerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Men is aan de Costa Dorada nog steeds plannen aan het maken voor de vervanging van de trein nu deze verplaatst is naar het nieuwe spoor van de Corredor Mediterráneo. Er wordt nog steeds gesproken over de ‘tren-tranvía’ ofwel trein-tram die het traject Tarragona-Salou-Vila-seca-Reus-Cambrils moet gaan afleggen en nu zijn de eerste plannen gepresenteerd.

Mochten de plannen allemaal doorgaan dan zal de regionale hoofdstad Tarragona verbonden gaan worden met de kustplaatsen Cambrils en Salou via een trein-tram. Deze moet gaan rijden over het actuele treinspoor dat door Tarragona, Salou en Cambrils gaat en er nu verlaten bij ligt. Verder zijn er plannen om ook de stad Reus en Vila-seca met het nieuwe traject te verbinden.

Volgens de afgelopen week gepresenteerde plannen moeten er op het 46,5 kilometer lange traject 34 haltes komen. De eerste fase zal Salou met Cambrils verbinden en ruim 160 miljoen euro gaan kosten om aan haltes te bouwen en om het oude treinspoor geschikt te maken. Daarna moeten ook Vila-seca, Tarragona en Reus verbonden worden en moet er een verbinding komen met het nieuwe reguliere treinstation van Cambrils.

Salou en Cambrils

De trein-tram zal beheerd worden door de Catalaanse spoorwegmaatschappij Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Het eerste traject zal dus Salou met Cambrils verbinden over het traject van de Spaanse spoorwegen dat nu niet meer gebruikt wordt. Er moeten vijf stations komen in Cambrils en vijf in Salou. Dat is de eerste fase.

Tarragona en Reus

In de tweede fase moet de verbinding van de nieuwe trein-tram verder gaan naar Tarragona waar de trein-tram als een soort metro verder gaat naar o.a. het ziekenhuis Hospital Joan XIII, het El Corte Inglés warenhuis, de Rambla, het Plaza Imperial Tarraco plein, het winkelcentrum Parc Central en uiteindelijk de visserswijk Serrallo.

In het geval van de stad Reus moet de trein-tram ook als een soort metro het centrum van de stad bereiken via o.a. de Passeig Prim, het busstation, treinstation en het Sant Joan ziekenhuis.

Vliegveld

In de derde fase zou er ook een verbinding moeten komen met het regionale vliegveld Reus-Costa Dorada, het winkelcentrum Les Gavarres en de wijken Ponent en Canonja.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.