Politieagent achtervolgt inbreker in een taxi in Madrid

Politieagent achtervolgt inbreker in een taxi in Madrid
Beeld: Europa Press

Politieagent achtervolgt inbreker in een taxi in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen zaterdag werd de politie erbij gehaald om een inbraak in een bar te voorkomen in Madrid. Terwijl een van de twee agenten twee van de drie inbrekers wist te arresteren vluchtte een andere verdachte. De andere politieagent besloot de achtervolging in te zetten en maakte daarbij gebruik van een taxi.

Het zou zo een scene uit een Hollywood film kunnen zijn wanneer de politie in een auto of in dit geval in een toevallig passerende taxi stapt en tegen de chauffeur schreeuwt “sigue el ladrón”. Maar in dit artikel gaat het om de realiteit en een inbraak in Madrid.

Zaterdagnacht werd de politie gebeld omdat drie individuen in een cafetaria aan het inbreken waren in de Calle Carretas, in het centrum van de hoofdstad van Spanje. Eenmaal ter plaatse konden de agenten twee inbrekers arresteren maar een van hen vluchtte.

Op dat moment besloot een agent van de Policía Nacional de achtervolging in te zetten. En dat deed deze agent door een toevallig passerende taxi staande te houden en de chauffeur de opdracht te geven de vluchtende inbreker te achtervolgen. 

De achtervolging werd ingezet en niet veel later kon de agent de verdachte tegenhouden maar deze verzette zich met een kapotte glazen fles. Uiteindelijk kon de agent met de hulp van de taxichauffeur de dief toch arresteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.