Politieagent achtervolgt inbreker in een taxi in Madrid

Politieagent achtervolgt inbreker in een taxi in Madrid
Beeld: Europa Press

Politieagent achtervolgt inbreker in een taxi in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen zaterdag werd de politie erbij gehaald om een inbraak in een bar te voorkomen in Madrid. Terwijl een van de twee agenten twee van de drie inbrekers wist te arresteren vluchtte een andere verdachte. De andere politieagent besloot de achtervolging in te zetten en maakte daarbij gebruik van een taxi.

Het zou zo een scene uit een Hollywood film kunnen zijn wanneer de politie in een auto of in dit geval in een toevallig passerende taxi stapt en tegen de chauffeur schreeuwt “sigue el ladrón”. Maar in dit artikel gaat het om de realiteit en een inbraak in Madrid.

Zaterdagnacht werd de politie gebeld omdat drie individuen in een cafetaria aan het inbreken waren in de Calle Carretas, in het centrum van de hoofdstad van Spanje. Eenmaal ter plaatse konden de agenten twee inbrekers arresteren maar een van hen vluchtte.

Op dat moment besloot een agent van de Policía Nacional de achtervolging in te zetten. En dat deed deze agent door een toevallig passerende taxi staande te houden en de chauffeur de opdracht te geven de vluchtende inbreker te achtervolgen. 

De achtervolging werd ingezet en niet veel later kon de agent de verdachte tegenhouden maar deze verzette zich met een kapotte glazen fles. Uiteindelijk kon de agent met de hulp van de taxichauffeur de dief toch arresteren.

Ga naar de inhoud