Diverse Spaanse nominaties voor de Oscars waaronder Penélope Cruz, Javier Bardem en Alberto Iglesias

Diverse Spaanse nominaties voor de Oscars waaronder Penélope Cruz, Javier Bardem en Alberto Iglesias
Beeld: Canva

Diverse Spaanse nominaties voor de Oscars waaronder Penélope Cruz, Javier Bardem en Alberto Iglesias

MADRID – Het is Spanje gelukt om dit jaar diverse Oscarnominaties te krijgen. Het gaat om de nominatie voor beste actrice voor Penélope Cruz, voor beste acteur Javier Bardem, Alberto Mielgo en Leo Sanchez voor de beste korte animatiefilm en Alberto Iglesias voor beste soundtrack. De 94ste Oscar uitreiking vindt plaats op zondag 27 maart 2022. Voor zowel Penélope, Javier en Alberto is het de vierde keer dat ze genomineerd zijn voor een Oscar terwijl Penélope en Bardem al een keer een Oscar wisten te winnen. Het lijkt erop dat vier (4) het Oscar-getal is voor Spanje.

Het is niet de eerste keer maar wel pas de vierde keer in de geschiedenis van de Oscars dat een getrouwd stel samen genomineerd zijn voor twee filmrollen. We hebben het over de actrice Penélope Cruz die genomineerd is als beste actrice voor haar rol in de Spaanse Pedro Almodovar film ‘Madres Paralelas’ (Parallel Mothers) en de acteur Javier Bardem als beste acteur voor zijn rol in de film ‘Being the Ricardos’. 

Voor Penélope Cruz is het haar vierde Oscarnominatie waarbij ze een keer, in 2009 voor haar rol in de Woody Allen film ‘Vicky Cristina Barcelona’, de Oscar mee terug naar Spanje nam. Dat lukte haar niet voor haar rol in de Spaanse film ‘Volver’ in 2007 en ‘Nine’ in 2010.

Voor Javier Bardem is het ook zijn vierde Oscarnominatie en ook hij wist een keer de Oscar te winnen, in 2008 als beste acteur in een bijrol voor de film ‘No Country for Old Men’. Dat lukte hem niet in 2001 voor zijn rol in ’Before Night Falls’ en in 2011 voor zijn rol in de Spaanse film ‘Biutiful’.

Makkelijk zullen Cruz en Bardem het niet krijgen want voor Penélope zijn de concurrenten Nicole Kidman (Being the Ricardos), Olivia Colman (The Lost Daughter), Kristen Stewart (Spencer) en Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye). Voor Bardem zijn de concurrenten Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog), Andrew Garfield (Tick, Tick… Boom!), Will Smith (King Richard) en Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth).

De Spaanse filmmuziek-componist Alberto Iglesias is ook voor de vierde keer genomineerd voor de soundtrack van de Pedro Almodóvar film ‘Madres Paralelas’ of ‘Parallel Mothers’. Alberto was al eens eerder genomineerd voor de muziek in de film ‘The Constant Gardener’ in 2006, ‘The Kite Runner’ in 2008 en ‘Tinker, Tailor, Soldier Spy’ in 2012.

De vierde Oscarnominatie in 2022 is voor Alberto Mielgo en Leo Sánchez als regisseur en producent voor de beste korte animatiefilm ‘El limpaparabrisas’ (The Windshield Wiper). Deze 15 minuten durende film is zowel in de Verenigde Staten als in Spanje opgenomen en is gratis op YouTube te bekijken (zie hieronder).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.