Search
menu
Search

Waarom liggen een aantal cruise- en vrachtschepen verankerd voor de kust van Málaga?

Waarom liggen een aantal cruiseschepen en vrachtschepen verankerd voor de kust van Málaga?
Beeld: Seabourn Encore / Guillaume de Syon / Wikimedia

Waarom liggen een aantal cruise- en vrachtschepen verankerd voor de kust van Málaga?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Voor de kust van Málaga liggen al een tijdje een aantal grote boten verankerd. Veel inwoners of bezoekers van de stad vragen zich waarschijnlijk steeds meer af wat er daar precies aan de hand is. De krant La Opinión de Málaga legt uit en geeft zo een interessante inkijk in de fascinerende wereld van de internationale zeevaart.

De haven van Málaga ontvangt dagelijks grote boten vol passagiers en goederen. De hoofdtaken zijn er het in- en uitladen van handelsgoederen of een technische controle, en daardoor kan een verblijf ervan een dag tot maanden duren. Veel boten hoeven zelfs de haven niet binnen te varen voor de technische controle. Dat kan vaak namelijk even goed in de baai zelf gebeuren.

Voor de haven van Málaga liggen nu onder meer een aantal cruiseschepen zoals de Seabourn Encore, de Coral Princess, en de Marella Discovery. Allemaal zijn ze bezig met een technisch onderhoud. Er zijn dus geen passagiers aan boord Terwijl de bemanning op vakantie is wordt het schip voorbereid voor de lente.

Welke boten liggen op dit moment te wachten?

Seabourn Encore // Passagiersschip onder vlag van de Bahamas. 210 meter lang. Ligt in Málaga sinds 31 december en vaart weer uit op 10 februari.

Coral Princess // Vaart onder vlag van Bermuda. 294 meter lang en in de haven sinds 3 februari. Vaart morgen weer uit op 8 februari.

Marella Discovery // Ligt aan de  Levante kaai sinds 6 februari. Het oudste van de drie cruiseschepen. In 1995 gebouwd op de Bahamas en blijft nog tot 5 april in Málaga. 

De meeste andere boten in de haven zijn vrachtschepen.

Seapower I //Is wat men in het Engels een bulk carrier noemt. Een schip dat producten per ton vervoert. Het schip is 21 jaar oud en heeft 33.000 ton sojabloem aan boord die in Málaga worden uitgeladen.

Johanna Helena // Een boot die in Cyprus werd gebouwd in 2009. Zal 6.000 ton dolomiet (een mineraal) uitladen in de haven van Málaga.

Icelandica Hav // Vrachtschip uit de Bahamas. Gebouwd in 1982, wacht in de baai van Málaga om de volgende dagen 2.050 ton dolomiet uit te laden.

Wec Corneille // Een portugees containerschip dat binnenkort 113 volle containers naar Valencia vaart.

Roro Feeder // Een boot die is gespecialiseerd in het vervoer van vrachtwagens.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?