Algo de España – deel 81: het leven is een groot (Spaans) avontuur

Algo de España – deel 81: het leven is een groot (Spaans) avontuur
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 81: het leven is een groot (Spaans) avontuur

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Er komt van alles op je levenspad. Hou je ogen open en let op de tekens. Je hebt namelijk een specifiek pad te volgen. Ik geloof daarin. En eigenlijk besef ik dit pas sinds ik boven de 50 ben en terug kan kijken naar het leven. Het is zo mooi als je ervoor openstaat. Ik vertel hier nog veel meer over en ook over Wonen in Spanje tijdens mijn gratis Spaanse 4-daagse (9 tot en met 12 februari). Doe je mee? Dit kan gratis tot donderdag 9 februari 10:00 uur. Dit is de link.

25 jaar geleden 

Ik zat van de week te bedenken dat de manier zoals ik Spaans heb geleerd die lesmethode heb ik 25 jaar geleden al neergezet. De basis van mijn bedrijf is toen onbewust al gelegd. Ongetwijfeld heb ik bepaalde signalen niet gezien, nu denk ik dat ik het levenspad aardig heb gelopen zoals ik het moest lopen.
Vooral niet nadenken.

Als ik nu terug kijk op mijn leven dan heb ik eigenlijk altijd alles op gevoel gedaan. Ik denk ook dat je niet  teveel moet nadenken. Je moet gewoon volgen, je gevoel volgen, je intuïtie. Alle beslissingen die ik in mijn leven heb genomen daar heb ik niet lang over nagedacht. Dus daarom ben ik ervan overtuigd dat ik mijn pad aardig volg zoals het moet.
Hou je ogen open

Hetzelfde als toen mijn vader overleed en ik tegen Tomás zei. Dat was na een lange strandwandeling, en dat zijn ook van die momenten waar je tot rust komt en misschien in contact komt met je gevoelens en je intuïtie of je 5e dimensie hoe je het ook wilt noemen. En echt waar, na die wandeling kwam de conclusie: “Tomás weet je wat wij moeten gaan doen. In Spanje wonen”. En op het moment dat ik dat zei, toen kwam het roodborstje onder de heg vandaan. Dat was voor mij ZO een belangrijk teken, echt het teken DAT is het pad dat ik moet gaan volgen. Want een roodborstje, dat was mijn opa. “Zie je wel, opa zegt ook dat we dat moeten gaan doen. Blijkt het geen goede beslissing, dan  gaan we later toch weer terug, maar dan hebben we  het in ieder geval geprobeerd.

Leef je droom

Dat was het pad, dat ik moest lopen, want sinds ik in Spanje ben gaan wonen zijn 6 dromen verwezenlijkt. En droom 7 gaat me ook lukken. Want ik heb nog zoveel te doen. Inmiddels help ik mensen met de Spaanse taal op een snelle en makkelijke manier, maar ook met Wonen in Spanje. Want het mag gewoon niet zo zijn dat jouw droom in duigen valt door bepaalde situaties waarin je kunt komen als je de beslissing neemt om in Spanje te gaan wonen of langer verblijven. 

Doe eens iets anders

En mijn missie is: LEEF JE DROOM en niet andersom. Haal alles uit je leven dat je wilt halen. Beleef avonturen, dat geeft het gevoel dat je leeft. Doe eens iets anders, je gaat er alleen maar gelukkig van worden. Dat voel ik aan alles. Volg je passie, doe waar je blij van wordt, maar voel gewoon of je iets moet doen. En dan komt vanzelf alles op je pad dat je wilt en dat je nodig hebt.

Pfff moet dat nou?

En natuurlijk komen er ook wel eens dingen op je pad waarvan je denkt. Pfff moet dat nou? Ja dus, dat moet, want je moet blijkbaar iets leren. Dus omarm het, wees blij met je leermoment en ga positief en vrolijk door. Maar vooral doe waar je blij van wordt. Investeer in jezelf en in je leven, geld moet overgaan van de één naar de ander, geld is energie. En er is zat in de wereld, dus geniet gewoon van wat je met dit ruilmiddel kunt doen. En op die manier kan iedereen zijn mooiste leven leven, en dat gun ik aan iedereen. Leef je droom, want het leven duurt maar even.

Gratis Spaanse 4-daagse als je snel bent

De komende dagen van 9 tot en met 12 februari geef ik een Gratis Spaanse 4-daagse. Tot donderdag kun je nog gratis meedoen, daarna mag je betalen om mee te doen. Dit is de link ik ga 4 dagen LIVE rond 12:00 uur, maar je kunt ook daarna de video bekijken. Ik vertel over Wonen in Spanje, de Spaanse taal, emigreren en Leef je droom. Na inschrijving krijg je gelijk een gratis Spaanse les in je mail of spam.
Mijn Spaanse lessen bestaan altijd uit een lesvideo met een Spaans iemand naast mij, een lesdocument met uitspraak, oefening, antwoorden, podcast, luisterspel en herhaling. En dat is de reden dat je het makkelijk en snel leert. Nog VOOR deze Lente als je wilt. Meer informatie via www.supergoedspaansleren.nl/challenge donderdag 9 februari tot 10:00 uur gratis inschrijven.

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud