Baskische IKEA verkoopt ‘lelijke’ afgedankte meubels voor één euro

Baskische IKEA verkoopt ‘lelijke’ afgedankte meubels voor één euro
Beeld: LUFE / web

Baskische IKEA verkoopt ‘lelijke’ afgedankte meubels voor één euro

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIPUZKOA – Het bedrijf LUFE uit Aizarnazabal wordt in Spanje ook wel eens de Baskische IKEA genoemd vanwege de voordelige houten meubels die het bedrijf via de website verkoopt. Van bedden naar stoelen, banken en kasten, LUFE maakt en verkoopt het allemaal, en zo natuurlijk mogelijk. Maar precies die stijl valt niet bij alle klanten even goed in de smaak en soms worden meubels teruggestuurd omdat deze te ‘lelijk’ of te ‘natuurlijk’ zijn. Deze meubels zijn nu voor 1 euro te koop.

Mocht je in de buurt zijn van de mooie stad San Sebastian, dan kun je tussen 8 en 11 februari naar de pop-upstore gaan in de markthal La Bretxa. Daar staan diverse van deze ‘lelijke’ meubels opgesteld en kunnen ze ook voor 1 euro gekocht worden. 

Er is ook een website met de naam ‘La Tienda de los muebles feos’ waar de meubels afgebeeld staan en waar je mee kunt doen aan een loterij om kans te maken op de afgedankte meubels, herkenbaar aan het rode lint met de titel ‘rechazado’ erop. Het nadeel is dat de vraag inmiddels zo groot is dat DEZE website soms uit de lucht is.

Om kans te maken op een van deze ‘lelijke’ meubels, kun je online voor het meubelstuk kiezen dat jij wilt redden en klikken op de knop ‘Dale una segunda vida. Por solo 1€’. Als je daarna op 22 februari uitgeloot wordt, kun je het meubelstuk kopen voor slechts 1 euro. LUFE neemt dan contact met je op …. je verliest niets, want je hoeft niets aan te betalen.

Ga naar de inhoud