Jongeman valt van tweede verdieping door falend balkon in Cádiz

Jongeman valt van tweede verdieping door falend balkon in Cádiz
Beeld: @BomberosCbpc / twitter

Jongeman valt van tweede verdieping door falend balkon in Cádiz

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Een jongeman van 18 jaar is op maandag 6 februari van twee verdiepingen hoog gevallen. Dit kwam doordat de balustrade van zijn balkon los liet terwijl hij een rolluik aan het ophangen was. Dit laat de afdeling van de Brandweer van Cádiz weten via hun sociale media. Het ijzerwerk van het balkon was compleet verroest waar het aan de muur van de woning vast zat volgens het korps.

De eerste telefoontjes kwamen om tien voor drie afgelopen maandag binnen bij de noodcentrale. Men meldde dat er een jongeman van een balkon gevallen was in de San Francisco Javier straat in de hoofdstad van de provincie Cádiz. 

Volgens getuigen die aanwezig waren was het slachtoffer te allen tijde bij bewustzijn. Hoewel de jongeman geen ernstig letsel op heeft gelopen, werd hij toch overgebracht naar ziekenhuis Puerta del Mar volgens de krant ‘La Voz de Cádiz’

De meldkamer riep direct de hulp in van de lokale politie, de nationale politie en de gezondheidszorg, die de jongeman uiteindelijk hebben vervoerd naar een ziekenhuis om zijn wonden te verzorgen. Deze waren gelukkig niet levensbedreigend. 

Daarnaast is ook de brandweer erbij betrokken om direct een inspectie uit te voeren. Deze konden constateren wat de reden was voor de val van de man en ze hebben ook direct de rest van de balkons van hetzelfde gebouw nagekeken. Daarbij werd ontdekt dat bij alle balkons problemen waren op het punt waar de ijzeren balustrade aan de voorgevel was vastgemaakt. Door ernstige oxidatie zijn die punten erg verzwakt en kan de balustrade dus losraken. De balkons zijn voorlopig verzegeld tot herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd en ze weer veilig verklaard kunnen worden.

Ga naar de inhoud