Hoge boetes voor autoverhuurmaatschappijen Mallorca

Hoge boetes voor autoverhuurmaatschappijen Mallorca
Beeld: 123rf

Hoge boetes voor autoverhuurmaatschappijen Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Autoverhuurmaatschappijen moeten zich houden aan de regels en normen op Mallorca en mogen de klanten niet oplichten, voorliegen of op elke andere wijze een slecht imago generen van de Balearen eilanden. De regionale overheid van de Balearen heeft verschillende ‘rent a car’ bedrijven boetes gegeven van 130.000 euro voor misleidende praktijken waardoor toeristen een slecht beeld hebben gekregen van Mallorca en de andere eilanden.

Tijdens de ITB-beurs in Berlijn heeft men deze nieuwe maatregel bekend gemaakt waarbij er diverse autoverhuurbedrijven zijn geweest die in 2017 en 2018 de code van goede praktijken hebben doorbroken. De directeur van de afdeling Consumo van de Govern van de Balearen vraagt aan de touroperators om hulp bij het verspreiden van dit nieuws om er zeker van te zijn dat toeristen weten dat de regionale overheid wat aan de situatie doet.

Maar wat is de misbruik dan waarvoor deze autoverhuurbedrijven zijn beboet? De belangrijkste ‘overtredingen’ zijn het in rekening brengen van een ander dan van te voren afgesproken huurbedrag welke niet overeenkomt met de geadverteerde prijzen en de verplichting om na afloop extra zogenaamde ‘verplichte’ kosten te betalen. Een andere niet eerlijke praktijk is het berekenen van torenhoge waarborgsommen op de kredietkaarten.

Het schijnt ook vaker voor te komen dat klanten na afloop kosten in rekening worden gebracht voor schade aan de auto zoals beschadigde ruiten en kleine deukjes in de carrosserie, dit terwijl de auto door de klant goed werd ingeleverd. Daarom zegt de directeur van Consumo dat het altijd beter is om met de smartphone of camera foto’s te maken als men de auto teruggeeft.

Op dit moment zijn er 95 bedrijven op de Balearen waarvan 50 op Mallorca die een kwaliteitszegel (sello de calidad) van de regionale overheid hebben gekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.