Hoge boetes voor autoverhuurmaatschappijen Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Hoge boetes voor autoverhuurmaatschappijen Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Autoverhuurmaatschappijen moeten zich houden aan de regels en normen op Mallorca en mogen de klanten niet oplichten, voorliegen of op elke andere wijze een slecht imago generen van de Balearen eilanden. De regionale overheid van de Balearen heeft verschillende ‘rent a car’ bedrijven boetes gegeven van 130.000 euro voor misleidende praktijken waardoor toeristen een slecht beeld hebben gekregen van Mallorca en de andere eilanden.

Tijdens de ITB-beurs in Berlijn heeft men deze nieuwe maatregel bekend gemaakt waarbij er diverse autoverhuurbedrijven zijn geweest die in 2017 en 2018 de code van goede praktijken hebben doorbroken. De directeur van de afdeling Consumo van de Govern van de Balearen vraagt aan de touroperators om hulp bij het verspreiden van dit nieuws om er zeker van te zijn dat toeristen weten dat de regionale overheid wat aan de situatie doet.

Maar wat is de misbruik dan waarvoor deze autoverhuurbedrijven zijn beboet? De belangrijkste ‘overtredingen’ zijn het in rekening brengen van een ander dan van te voren afgesproken huurbedrag welke niet overeenkomt met de geadverteerde prijzen en de verplichting om na afloop extra zogenaamde ‘verplichte’ kosten te betalen. Een andere niet eerlijke praktijk is het berekenen van torenhoge waarborgsommen op de kredietkaarten.

Het schijnt ook vaker voor te komen dat klanten na afloop kosten in rekening worden gebracht voor schade aan de auto zoals beschadigde ruiten en kleine deukjes in de carrosserie, dit terwijl de auto door de klant goed werd ingeleverd. Daarom zegt de directeur van Consumo dat het altijd beter is om met de smartphone of camera foto’s te maken als men de auto teruggeeft.

Op dit moment zijn er 95 bedrijven op de Balearen waarvan 50 op Mallorca die een kwaliteitszegel (sello de calidad) van de regionale overheid hebben gekregen.

Ga naar de inhoud