Spaanse vrouw in Málaga aangehouden voor moord in Schiedam

Spaanse vrouw in Málaga aangehouden voor moord in Schiedam
Beeld: Twitter

Spaanse vrouw in Málaga aangehouden voor moord in Schiedam

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Nederlandse politie en justitie een 23-jarige Spaanse vrouw in Málaga gearresteerd voor haar betrokkenheid bij een schietpartij in Nederland. Zij is daarmee volgens de krant de vijfde aanhouding in de Schiedamse moordzaak die plaatsvond in de Boomgaartstraat op 28 december 2019.

De 23-jarige Spaanse vrouw werd zaterdagavond 29 februari in Málaga op straat verrast en door Spaanse agenten gearresteerd. Er zijn in deze moordzaak al vier personen aangehouden in Nederland maar de Spaanse vrouw wordt gezien als het ontbrekende puzzelstuk in deze mysterieuze zaak.

Weliswaar zijn de gezichten van de daders op video opnames niet duidelijk te zien, toch wist de politie de afgelopen maanden een 41-jarige man in Schiedam, een 32-jarige man in Deventer, een 37-jarige man in Schiedam en een 31-jarige man in Den Haag te arresteren. Daar komt dus nu de 23-jarige Spaanse vrouw in Málaga bij waardoor het aantal betrokkenen op vijf komt.

Feiten

Op zaterdag 28 december vielen rond 19.30 uur schoten in een woning in de Boomgaardstraat in Schiedam. Hulpdiensten troffen een zwaargewonde 26-jarige man uit Rijswijk aan maar konden niets meer doen om zijn leven te redden.

Uit onderzoek bleek dat na het lossen van de schoten drie aanwezigen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestond toen dat één van hen gewond was geraakt omdat over een afstand van meer dan 400 meter namelijk een bloedspoor werd gevonden waarna het bloedspoor verdween en de verdachten waarschijnlijk door een auto zijn opgepikt.

Het motief voor deze moord is echter onbekend en men hoopt dat met de aanhouding van de Spaanse vrouw er meer duidelijkheid zal zijn over het motief voor deze mysterieuze moord in Schiedam.

Ga naar de inhoud