SpanjeGram: Instagram foto’s van de Valencia regio

SpanjeGram: Instagram foto’s van de Valencia regio
Beeld: Peñiscola / Pixabay

SpanjeGram: Instagram foto’s van de Valencia regio

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Omdat niet alle lezers een Instagram account hebben wij een selectie gemaakt van de mooiste foto’s van de regio Valencia die we op Instagram hebben gevonden. Wij noemen dit SpanjeGram.

De Comunidad Valenciana is een van Spanje’s zeventien autonome regio’s en bestaat uit 3 provincies (Valencia, Alicante en Castellón), 34 comarcas (deelregio’s) en 542 gemeenten. In totaal wonen er in de hele regio iets meer dan 5 miljoen mensen waarvan ook het grootste aantal Nederlanders en Belgen dat in Spanje woont.

De streek wordt buiten de regio ook ‘Levante’ genoemd maar niet in de regio zelf. Dat woord verwijst overigens naar een groter gebied dan alleen de regio Valencia. De hoofdstad is het gelijknamige Valencia. In het noordoosten grenst de regio aan Catalonië, in het noordwesten aan Aragón, in het westen aan Castilla-La Mancha en in het zuiden aan Murcia.

De regio heeft een zeer lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Door de invloed van de zee is het klimaat ook milder dan dat van regio’s als Madrid die in het binnenland liggen. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht.

Dit keer hebben we als onderdeel van SpanjeGram op Instagram gezocht naar de mooiste foto’s die gemaakt zijn in de Valencia regio.

NOTA: Om het overzichtelijker te maken hebben we de titels en omschrijvingen weggelaten bij het plaatsen (embedden) van de Instagram posts. Door op de foto te klikken wordt Instagram geopend en kun je de titel en omschrijving lezen.

Ga naar de inhoud