Succesvolle autoloze zondag in de Aragón straat in Barcelona

Succesvolle autoloze zondag in de Aragón straat in Barcelona
Beeld: Burgemeester: Ada Colau / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Als onderdeel van het project ‘Obrim Carrers’ van de gemeente Barcelona heeft men op zondag de Calle de Aragón autovrij gemaakt. Deze belangrijke en normaal gesproken met duizenden auto’s gevulde straat was zondag alleen te gebruiken door voetgangers die er met dank gebruik van maakten door te wandelen, fietsen, tafeltennissen, zonnen etc.

De Calle de Aragón wordt ook wel eens de ‘autopista’ of snelweg binnen Barcelona genoemd omdat het een zeer drukke weg is met gemiddeld op een doordeweekse dag zo’n 85.000 voertuigen die er gebruik van maken. Een 4,5 km lang deel tussen de Calle Tarragona en Avinguda Meridiana werd op zondag afgesloten voor het autoverkeer waardoor deze straat ‘zona peatonal’ werd ofwel voetgangerszone.

Het was voor veel inwoners een ongewoon beeld om deze drukke weg zonder auto’s te zien en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Zo waren er tafeltennistafels, picnictafels, zonnebedjes, opblaasbare zwembaden, fietsen, piano’s, tafels en stoelen, roller skates, kinderspeelplekken etc. te zien in plaats van auto’s, scooters en motoren.

Terwijl de inwoners van de Calle Aragón blij waren met het initiatief en gebruik maakten van de gelegenheid om op deze zonnige zondag het nieuwe eendaagse voetgangersgebied te proberen, klaagden de bewoners van de omliggende straten steen en been vanwege de slechte organisatie.

De naast de Aragón straat gelegen Valencia straat was extra druk en er was dubbel zoveel verkeer met de daarbij horende problemen dat men niet naar rechts mocht gaan omdat daar de straat was afgesloten.

Overigens waren er op zaterdag ook al voetgangersgebieden gecreëerd op de Gran de Gracía, Via Laietana en Creu Coberta straten waar men ook veel gebruik van maakte. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.