Spaanse premier Pedro Sánchez bezoekt in Letland de daar gestationeerde militairen

Spaanse premier Pedro Sánchez bezoekt in Letland de daar gestationeerde militairen
Beeld: Ministerio de Defensa / Flickr

Spaanse premier Pedro Sánchez bezoekt in Letland de daar gestationeerde militairen

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez brengt op dinsdag een bezoek aan Letland. Tijdens zijn bezoek zal hij de Spaanse militairen die daar al sinds 2017 in het kader van een NAVO-missie zijn gestationeerd bezoeken. In totaal heeft Spanje in Letland 350 permanente militaire waar nog eens 150 militairen bijkomen waardoor het totaal aantal Spaanse militairen in Letland 500 wordt.

Pedro Sánchez bezoekt in een bliksembezoek de militaire basis Adazi waarbij hij wordt vergezeld door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg. Daarnaast zijn ook de premier van Letland Krisjanis Karin en de premier van Canada Justin Trudeau aanwezig tijdens het bezoek aan de militaire basis. Samen zullen ze ook een persconferentie geven.

De Spaanse regering kondigde vorige week aan dat er nog eens 150 soldaten worden gestuurd naar het contingent dat in Letland is ingezet in het kader van de NAVO-missies ter bescherming van de grens met Rusland. Donderdag vertrokken de eerste troepen naar het Baltische land, waar ze zich voegen bij de 350 militairen die al sinds 2017 in het land zijn ingezet.

Volgens het Ministerie van Defensie zal Spanje zo bijdragen aan het besluit van het Atlantisch Bondgenootschap (NAVO/NATO) om de troepen te versterken die zijn ingezet aan de oostgrens van Europa na de invasie van Oekraïne door Vladimir Poetin.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.