Search
menu
Search

Spaanse premier Pedro Sánchez bezoekt in Letland de daar gestationeerde militairen

Spaanse premier Pedro Sánchez bezoekt in Letland de daar gestationeerde militairen
Beeld: Ministerio de Defensa / Flickr

Spaanse premier Pedro Sánchez bezoekt in Letland de daar gestationeerde militairen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez brengt op dinsdag een bezoek aan Letland. Tijdens zijn bezoek zal hij de Spaanse militairen die daar al sinds 2017 in het kader van een NAVO-missie zijn gestationeerd bezoeken. In totaal heeft Spanje in Letland 350 permanente militaire waar nog eens 150 militairen bijkomen waardoor het totaal aantal Spaanse militairen in Letland 500 wordt.

Pedro Sánchez bezoekt in een bliksembezoek de militaire basis Adazi waarbij hij wordt vergezeld door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg. Daarnaast zijn ook de premier van Letland Krisjanis Karin en de premier van Canada Justin Trudeau aanwezig tijdens het bezoek aan de militaire basis. Samen zullen ze ook een persconferentie geven.

De Spaanse regering kondigde vorige week aan dat er nog eens 150 soldaten worden gestuurd naar het contingent dat in Letland is ingezet in het kader van de NAVO-missies ter bescherming van de grens met Rusland. Donderdag vertrokken de eerste troepen naar het Baltische land, waar ze zich voegen bij de 350 militairen die al sinds 2017 in het land zijn ingezet.

Volgens het Ministerie van Defensie zal Spanje zo bijdragen aan het besluit van het Atlantisch Bondgenootschap (NAVO/NATO) om de troepen te versterken die zijn ingezet aan de oostgrens van Europa na de invasie van Oekraïne door Vladimir Poetin.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?