Marbella wil drie tuinbruggen aanleggen

Oeps ... foto ontbreekt!

Marbella wil drie tuinbruggen aanleggen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Marbella is van plan om drie drukke bruggen in de stad aan te kleden met bloemen en planten om zo een vorm van hangende tuinen te creëren. In totaal heeft de gemeente voor dit project 150.000 euro uitgetrokken. Het gaat om de de voetgangersbrug in Puente Romano, de passage over de Avenida Cánovas del Castillo en de ondergrondse doorgang bij de parkeergarage aan de Avenida del Mar.

Met de creatie van de tuinen op deze drie bruggen wil men het verouderde aspect van de bruggen verbeteren en vernieuwen en meteen ook de reclame die op diverse bruggen te vinden is weghalen.

Zoals de krant Diario Sur schrijft gaat het om drie bruggen of loopbruggen waarvan een in Puente Romano in het westen van Marbella over de N-340 weg. Deze brug heeft een oppervlakte van 109 m2 aan beide kanten.

Bij de ondergrondse parkeerplaats aan de Avenida del Mar in het centrum van Marbella zal bij de ingang (Calle El Fuerte) een tuin gemaakt worden met een afmeting van 7 m breed en 1,25 m hoog en bij de uitgang (Calle Miguel Cano) een deel van 7,5 bij 1,4 m.

De passage over de Avenida Cánovas del Castillo in de Miraflores wijk naast de Juan Ramón Jiménez school zal een 27 meter brede tuin krijgen.

Ga naar de inhoud