skip to Main Content
Salou wil het hele jaar toeristen hebben
123rf

Salou wil het hele jaar toeristen hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De populairste badplaats aan de Costa Dorada in het zuiden van Catalonië is zonder twijfel Salou. Maar waar de hotels propvol zitten en de stranden gevuld zijn met duizenden zonzoekers in de zomermaanden, is het stil, rustig en verlaten in de wintermaanden. Daar moet volgens velen verandering in komen.

Salou is druk in de zomer tussen mei en oktober maar de rest van het jaar is er bijna niets te doen. Hotels zijn gesloten, winkels gaan alleen ‘s-morgens open als ze al opengaan, bars en restaurants zijn dicht, stranden liggen er verlaten bij en op straat zijn maar weinig mensen te zien.

Salou kan net zoals veel andere badplaatsen die het van het zomertoerisme moeten hebben omschreven worden als een uitgestorven en verlaten kustplaats in de winter, althans in dat deel waar het toerisme over het algemeen te vinden is in de zomer.

Maar er zijn steeds meer mensen, verenigingen en belangengroeperingen die willen dat het toeristenseizoen langer wordt en dat er het hele jaar door bezoekers komen genieten van Salou. Wat betreft het weer mag Salou niet klagen en is het ook in de winter over het algemeen goed vertoeven met aangename temperaturen en zonnige dagen.

De lokale ondernemersvereniging Associació Empresarial de la Zona Turística de Salou (ASETS) en de winkeliersvereniging Associació de Comerciants 365 dies zijn al druk bezig om winkeliers en ondernemers te overtuigen van het belang voor het dorp en het toerisme om het hele jaar open te blijven.

Ook de vereniging van toeristische appartementen eigenaren Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre heeft belang bij een lang toeristenseizoen, sterker nog deze vereniging geeft aan dat de gemiddelde bezetting langs de Costa Dorada vorig jaar 41,1% was en in Salou, Cambrils en La Pineda 43,6%. Gedurende de maanden januari, februari en maart was dat 27,1% in de populairste kustplaatsen.

De vereniging Associació Empresarial d’Hostaleria de Salou (AEH) geeft aan dat 80% van de leden (bars, restaurants) al het hele jaar open is in de wintermaanden.

Maar men is zich ook bewust dat zolang de hotels, winkels en horeca niet het hele jaar open gaan er ook geen bezoekers/toeristen komen. Het moet voor de belanghebbenden immers ook economisch gunstig zijn. Daarom wil men voorlopig de aandacht vestigen op het toerisme in de weekenden en dat later uitbreiden tot de hele week in de wintermaanden.

Voorlopig blijft Salou echter een typische zomer-vakantieplaats voor zowel de buitenlandse bezoekers alsook de Spaanse toeristen die op dit moment liever kiezen voor plaatsen langs de Spaanse kust waar de winkels, hotels en horeca wel open zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Ook nog vergeten te melden dat er van alles te doen is, kijk maar eens op YOUTUBE ” Salou Cos Blanc” door komen 35000 op af er wordt 22 ton confetti gespoten music stoet enz, kijk maar eens: Dan ook een stoet de intrede van Jaime I, Paella eten in october, vuurwerk, de grote Salou feesten gaan de oudjes zoals ik gratis eten. Daar is genoeg te doen in de wintermaanden. Ook komen vele mensen al jaren terug want volgens sommige die gans de kust al gedaan hebben vinden ze dat Salou de mooiste kust heeft.

  1. Ja, daar gaan we weer. Dat Catalaans. Als je buitenlanders wilt trekken, zal je eerst eens moeten ophouden met dat malle taaltje, dat geen buitenlander verstaat. Helaas zijn ze te dom om dat te begrijpen.

 2. Wij komen al 32 jaar in Salou hebben veel Spaanse vrienden geloof dat het hele seizoen ook de wintermaanden niets word de hoteleigenaar en Appartementen willen de wintermaanden zelf ook graag na een druk seizoen ook wel graag op vakantie naar familie zie dat niet zitten er zijn in de wintermaanden wel een paar hotels open zijn bijna ook geen mensen voor ik wens jullie er veel succes mee ???

 3. ik ben redelijk veel in Salou en cambrils geweest, het was daar heerlijk toeven, maar wel in de zomermaanden, fijne uitstapjes gemaakt met de goedkope bus naar la pineda, Tarragona , heerlijk om dat te doen, fijne mensen, goede service. jammer genoeg kan ik het niet meer doen, het besthotel in cambrils kan ik iedereen aanbevelen, zeer goed in zijn geheel. fijne vakantie voor ieder, vrg.

 4. Een goed principe in marketing is dat je moet beginnen met een propositie/aanbod te maken voor de doelgroep. Al die verenigingen die hier genoemd worden moeten het dus eerst samen eens zijn over wat dat aanbod precies is. En net zo als hier op de Balearen – waar men al jaaaaren wintertoerisme wil – ontbreekt het aan samenwerking. Wat hier wel goed gelukt is, is de actie richting wielersportenthousiasten. Inmiddels komen er ieder jaar in het vroege voorjaar steeds meer wielersporters naar het eiland Mallorca en die brengen behoorlijk wat geld in het laatje want het zijn niet de goedkope “all in” toeristen.

  1. Even voor de goede orde. Het bovenstaande bericht is van de nepRob. Ik roep u nogmaals op te stoppen met het stelen van mijn identiteit. Zo niet vraag ik de redactie in te grijpen.

 5. Nou, die opmerking over het weer ben ik het dus totaal niet mee eens. Het is daar gewoon te koud in de winter. En dat is ook precies de reden waarom het in de winter zo rustig is.
  Heb jaren in Cambrils gezeten vroeger en het was weliswaar zonnig, maar koud.
  Ongeschikt om te overwinteren zoals we het hier aan de Costa Blanca kennen.

  1. Je kunt in de wintermaanden zeer goed toeven in Salou. Heerlijk zonnetje overdag en ‘s avond het kacheltje aan. Zou idd wel leuk zijn als er iets meer vertier zou zijn in de winter.

  1. ja maar ik vrees dat het een spookstad blijft, verlaten in de winter en een vreselijke heksenketel in de zomer met mensen die je nooit meer ziet….
   Nee, dat wordt um niet.

   1. ¿Salou Spookstad ? Woon er al 18 j en kom er al van 1964 alle jaren. Wel buiten het seizoen lopen er ook veel mensen rond, je moet weten dat die dan niet werken, en in het centrum zitten de Cafe´s goed bevolkt , koud wij meten in de nachts 6º dat is dan het koudste, heeft eens gesneeuwd in 2001 dat was dan ook 40 j geleden enkel maar halve dag weet u dat er meer dan 27000 inwoners zijn dit over 10 jaar terug. Salou heeft een gematigd klimaat regent er zelden , nu meer dan 3 jaar geleden en vannacht wat natte gevallen, de Mercadona heeft gedurende morgen gewoonlijk 4 kassa´s open, er zijn wel 6 supermarkten. Wel zal het kouder en grijs zijn in de lage landen waar ik nooit meer naar toe ga zelfs niet voor een bezoekje, blijf liever in dat Spookstad Salou sukkelaar.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken