skip to Main Content
Sierra Nevada in Granada heeft in lente meer sneeuw dan hele winter
SIerra Nevada

Sierra Nevada in Granada heeft in lente meer sneeuw dan hele winter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – April doet wat ie wil en dat blijkt maar weer eens in Granada waar in het natuurgebied waar zich ook het gelijknamige skistation bevindt de afgelopen twee dagen meer sneeuw is gevallen dan de hele afgelopen winter samen. Vanaf 2.500 meter hoogte ligt 2 meter sneeuw terwijl er op veel plaatsen 50 cm sneeuw bijkwam de afgelopen dagen.

Het kwam als een verrassing maar gezien de regen en sneeuw in het noorden van het land was het ook wel weer te verwachten. De Sierra Nevada is weer bedekt met een mooie witte laag verse sneeuw en dat is goed nieuws voor de natuurliefhebbers en skiërs in Spanje. Dankzij de recent gevallen verse sneeuw kan het skistation het winterseizoen verlengen en dat is goed nieuws met de drukke Semana Santa op komst.

Op dit moment is er volgens de website Infonieve in de Sierra Nevada een minimale sneeuwhoogte van 40 cm tot maximaal 200 cm met verse sneeuw (polvo). Er zijn 17 pistes open met samen 11,7 km aan pistes met 9 liften.

Samen met de Sierra Nevada in Zuid Spanje hebben ook de skistations in de Pyreneeën te maken met veel verse sneeuwval waardoor ook daar het winter-ski-seizoen verlengd kan worden.

Zo heeft het skistation Baqueira Beret (Catalonië) 112 km aan skipistes open en is dat in Masella (Catalonië) 54 km. Formigal (Aragón) heeft 81 km pistes open terwijl dat in Cerler (Aragón) 40 km is. Bekijk alle pistes, sneeuwhoogtes en actuele informatie op Infonieve.

Foto’s: Granada Hoy  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken