Sierra Nevada in Granada heeft in lente meer sneeuw dan hele winter

Oeps ... foto ontbreekt!

Sierra Nevada in Granada heeft in lente meer sneeuw dan hele winter

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – April doet wat ie wil en dat blijkt maar weer eens in Granada waar in het natuurgebied waar zich ook het gelijknamige skistation bevindt de afgelopen twee dagen meer sneeuw is gevallen dan de hele afgelopen winter samen. Vanaf 2.500 meter hoogte ligt 2 meter sneeuw terwijl er op veel plaatsen 50 cm sneeuw bijkwam de afgelopen dagen.

Het kwam als een verrassing maar gezien de regen en sneeuw in het noorden van het land was het ook wel weer te verwachten. De Sierra Nevada is weer bedekt met een mooie witte laag verse sneeuw en dat is goed nieuws voor de natuurliefhebbers en skiërs in Spanje. Dankzij de recent gevallen verse sneeuw kan het skistation het winterseizoen verlengen en dat is goed nieuws met de drukke Semana Santa op komst.

Op dit moment is er volgens de website Infonieve in de Sierra Nevada een minimale sneeuwhoogte van 40 cm tot maximaal 200 cm met verse sneeuw (polvo). Er zijn 17 pistes open met samen 11,7 km aan pistes met 9 liften.

Samen met de Sierra Nevada in Zuid Spanje hebben ook de skistations in de Pyreneeën te maken met veel verse sneeuwval waardoor ook daar het winter-ski-seizoen verlengd kan worden.

Zo heeft het skistation Baqueira Beret (Catalonië) 112 km aan skipistes open en is dat in Masella (Catalonië) 54 km. Formigal (Aragón) heeft 81 km pistes open terwijl dat in Cerler (Aragón) 40 km is. Bekijk alle pistes, sneeuwhoogtes en actuele informatie op Infonieve.

Foto’s: Granada Hoy  

Ga naar de inhoud