skip to Main Content
Weinig inwoners van Spanje op vakantie naar het buitenland in 2018
Freepik

Weinig inwoners van Spanje op vakantie naar het buitenland in 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistieken hebben de inwoners van Spanje, dus zowel Spanjaarden alsook de in Spanje ingeschreven buitenlanders, in 2018 meer gereisd in Spanje zelf dan naar het buitenland. Van het totaal van 197 miljoen reizen werden er 178 miljoen binnen Spanje uitgevoerd en 19,4 miljoen naar het buitenland.

De inwoners van Spanje hebben gedurende het afgelopen jaar 197.482.758 gereisd waarbij er 801,8 miljoen overnachtingen plaatsvonden en er in totaal 47 miljard euro werd uitgegeven met een gemiddeld bedrag van 238 euro per persoon en 59 euro per dag. Dat is te lezen in deze onderzoeksresultaten van het Instituto Nacional de Estadística (INE).

Van de 197 miljoen reizen vonden er 178 miljoen binnen Spanje zelf plaats waarbij 93,7 miljoen binnen de eigen autonome regio en 84,3 miljoen in een andere autonome regio. Slechts 9,8% of 19.402.264 reizen vonden plaats in en naar het buitenland.

Van alle reizen was het merendeel vanwege een vakantie of voor de vrije tijd met 100,7 miljoen gevolgd door 70,4 miljoen reizen voor het bezoek van vrienden en familie en 16,8 miljoen voor werk en zaken.

Van de reizen die door de inwoners van Spanje in 2018 werden uitgevoerd gingen er 32,9 miljoen naar of binnen Andalusië, 25,3 miljoen naar of binnen Catalonië, 19,5 miljoen naar of binnen de Comunidad Valenciana, 17,8 miljoen naar of binnen de regio Castilla y León en 14,2 miljoen binnen of naar de Comunidad de Madrid.

De meeste reizen werden uitgevoerd door de inwoners van de Comunidad de Madrid (18,1% van het totaal) gevolgd door de inwoners van Catalonië (17%) en Andalusië (15,4%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Onzin allemaal ER IS GEEN GELD dus ook geen verre vakantie mogelijk. De armoede is gewoon enorm maar sommigen willen dat gewoon niet inzien of kunnen dat gewoon niet. Als je het geld hebt ga je echt de grens wel over voor een mooie vakantie want er is meer dan Spanje alleen tenzij je niet veel te makken hebt en in Spanje moet blijven en ritje van Madrid naar de kust doet wat nog te betalen is. Daarom zit het tegenwoordig ook overvol aan de kust met Spanjaarden je wilt er toch op uit ook al heb je geen cent te makken. En de Engelsen is nog altijd 1 van de groootste groepen die geld komen brengen in Spanje raak je die kwijt zijn de gevolgen niet te overzien. Maar dat snap het domme zooitje schrijvers hier schijnbaar niet die denken enkel aan hun eigen poeplap.

  1. Nee Koos, het gaat hier helemaal niet om de poeplap van de schrijvers, maar om de Spanjaarden met al-dan-niet zin, moed en geld om een vakantie te beleven in het buitenland.
   Dat moet een ieder voor zich weten, mijn poeplap wordt in Spanje geopend en ik hoef mij daarvoor niet te verantwooorden of me op te winden over jouw zinloze commentaar.

 2. De Spanjaard is honkvast, het liefst blijven ze nog in het dorp van moeders wonen. Zo ook met vakantie, niet te ver, lekker veilig en bekend. Het zou goed zijn als ze eens over de grens zouden kijken, zien dat andere landen ook prachtig zijn, de verschillen en ook het lekkere eten over de grens. Het verrijkt ook het hun gedachtengoed. Het blijft nu toch een beetje Afrika achter de Pyreneeen, best fijn om te wonen, maar dynamisch is het niet. Ook in Madrid niet.

 3. Waarom zou je ook? Spanje is een geweldig land met uitgebreide cultuur en variatie. Lekker in eigen land blijven dus, is ook nog eens goed voor de economie.

  1. Helemaal waar !
   Wat moeten die Spanjaarden in vredesnaam in dat saaie noord-europa ?
   Ten eerste beheersen ze geen talen, buiten Spanje ervaart men alles duur, ze voelen zich nietig en onzeker, het is te koud en fourageren het liefste hun eigen kost. (zeer lekker overigens, huh ?…)
   Probeer een Spanjaard maar eens boerenkool of hutspot met worst voor z’n snufferd te zetten, en met een spicy satéh maak je al helemaal geen vrienden….
   Sterker nog, je ziet ze nooit meer.
   Terecht dat ze kiezen voor hun eigen land, het is spannend, je maakt altijd wat mee, mooi van natuur, de mensen zijn communicatief, eindeloos mooie stranden en je maakt daar vrienden….
   Daarom is het mijn land. Voor mij geen fjorden, Kopenhagen en Hamburg.

     1. Hahahaha, die Piet. Maar ik help het je hopen dat we over 5 dagen van dat volk verlost zijn. Ik denk het niet. Brussel en slappen knieën hè. Steeds maar weer aan de leiband van die Britten lopen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken