Weinig inwoners van Spanje op vakantie naar het buitenland in 2018

Weinig inwoners van Spanje op vakantie naar het buitenland in 2018
Beeld: Freepik

Weinig inwoners van Spanje op vakantie naar het buitenland in 2018

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistieken hebben de inwoners van Spanje, dus zowel Spanjaarden alsook de in Spanje ingeschreven buitenlanders, in 2018 meer gereisd in Spanje zelf dan naar het buitenland. Van het totaal van 197 miljoen reizen werden er 178 miljoen binnen Spanje uitgevoerd en 19,4 miljoen naar het buitenland.

De inwoners van Spanje hebben gedurende het afgelopen jaar 197.482.758 gereisd waarbij er 801,8 miljoen overnachtingen plaatsvonden en er in totaal 47 miljard euro werd uitgegeven met een gemiddeld bedrag van 238 euro per persoon en 59 euro per dag. Dat is te lezen in deze onderzoeksresultaten van het Instituto Nacional de Estadística (INE).

Van de 197 miljoen reizen vonden er 178 miljoen binnen Spanje zelf plaats waarbij 93,7 miljoen binnen de eigen autonome regio en 84,3 miljoen in een andere autonome regio. Slechts 9,8% of 19.402.264 reizen vonden plaats in en naar het buitenland.

Van alle reizen was het merendeel vanwege een vakantie of voor de vrije tijd met 100,7 miljoen gevolgd door 70,4 miljoen reizen voor het bezoek van vrienden en familie en 16,8 miljoen voor werk en zaken.

Van de reizen die door de inwoners van Spanje in 2018 werden uitgevoerd gingen er 32,9 miljoen naar of binnen Andalusië, 25,3 miljoen naar of binnen Catalonië, 19,5 miljoen naar of binnen de Comunidad Valenciana, 17,8 miljoen naar of binnen de regio Castilla y León en 14,2 miljoen binnen of naar de Comunidad de Madrid.

De meeste reizen werden uitgevoerd door de inwoners van de Comunidad de Madrid (18,1% van het totaal) gevolgd door de inwoners van Catalonië (17%) en Andalusië (15,4%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.