Het Spaanse woord of zin van de dag (244)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (244)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Donderdag 8 april 2021

El jueves 8 de abril de 2021
uitspraak: el gwebes otjo de abril de dosmielbeentioeno

En we gaan verder met tapas. Het ligt aan de regio, hier bij ons in Extremadura krijg je altijd de tapas gratis bij je drankje. Bestel geen koffie, want dan krijg je geen tapas. Soms een koekje als je geluk hebt.

In het Baskenland heb je de beroemde pinchos (uitspraak:pientjos) – soort spiesjes van de barbecue. Dat kan een spies zijn met vlees of vis. Inmiddels vind je de pinchos in meerdere delen van Spanje.

  • Pincho de ……(pintxo op z´n baskisch) – uitspraak: pintjo – spies van …..diverse soorten
  • Patatas bravas. – uitspraak: patatas brabas – gefrituurde aardappelblokjes in rode saus
  • Patatas alioli – uitspraak: patatas alieolie – gefrituurde aardappelblokjes in knoflookmayonaise
  • Croquetas caseras – uitspraak: kroketas caseras – huisgemaakte kroketjes
  • Caseras…..let op dit woord, want als je dit bij een gerecht ziet staan dan is het huisgemaakt.
Ga naar de inhoud