Mysterieuze rode monoliet-sculpturen duiken op in centrum Madrid

Mysterieuze rode monoliet-sculpturen duiken op in centrum Madrid
Beeld: 20 Minutos

Mysterieuze rode monoliet-sculpturen duiken op in centrum Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eind 2020 was de hele wereld in de ban van de mysterieuze glimmende zuilen die ook wel monolieten werden genoemd die op verschillende plaatsen opdoken. Recent nog verscheen een van deze zilverkleurige monolieten op een strand aan de Costa Brava. Maar nu zijn er in het centrum van Madrid diverse vreemde en ook weer mysterieuze rode sculpturen opgedoken.

De mysterieuze sculpturen in Madrid zijn niet glimmend zilverkleurig maar zijn opvallend rood gekleurd. Verder zijn ze iets hoger en wordt er gesproken over drie meter. Ook staan deze monoliet-sculpturen op een zilveren sokkel en hebben ze een verticale langwerpige vorm en verdeeld in twee delen.

Er staat op de rechthoekige zilveren sokkel niets vermeld wat kan duiden van wie deze sculpturen zijn, door wie deze gemaakt zijn, wat ze betekenen en waarom ze in Madrid geplaatst zijn. Gaat het om een hoax, publiciteitsstunt of een (verlate 1-april) grap, niemand lijkt het op dit moment te weten.

Voorlopig gaat het om twee sculpturen. Een is te vinden op de Plaza de Callao en de andere staat op de Paseo de Recoletos. Zijn ze het werk van het kunstenaarscollectief ‘The most famous artists’ die beweert verantwoordelijk te zijn voor de zilverkleurige monolieten. Of is het een nieuw soort kunstwerk in dezelfde stijl van de inmiddels wereldberoemde straatkunstenaar Banksy.

Er wordt door de inwoners van Madrid ook gespeculeerd over een publiciteitscampagne voor een nieuwe film of serie of iets dergelijks.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.