Grootste ZARA winkel ter wereld in Madrid geopend

Grootste ZARA winkel ter wereld in Madrid geopend
Beeld: Europa Press

Grootste ZARA winkel ter wereld in Madrid geopend

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse hoofdstad Madrid heeft de primeur, vanaf vrijdag 8 april is in deze stad de grootste ZARA winkel ter wereld te vinden. In totaal gaat het om een winkeloppervlak van 9.000 vierkante meter verdeeld onder ZARA en Stradivarius. De winkel is gevestigd in het Edificio España aan de recent gerestaureerde Plaza España.

De ZARA winkel is 7.700 vierkanter meter groot en alle kleding en accessoires van het Spaanse merk zijn verdeeld over vier verdiepingen te vinden. Het is tevens een van de modernste winkels van het Spaanse kledingmerk met een ‘Cosmética Zara Beauty’’ en automatische kassa’s (zoals bij de Decathlon). Verder heeft deze ZARA winkel ook de eerste afdeling met lingerie aangezien deze artikelen sinds 2020 alleen via de website te koop zijn. 

Op de derde verdieping kunnen de klanten terecht voor de ZARA Home spullen met een nieuw winkelconcept met ruimtes die, in IKEA stijl, verdeeld zijn in kamers en andere ruimtes in een woning. In de winkel werken meer dan 200 werknemers.

Het is de eerste ZARA winkel die geopend werd door de nieuwe presidente van Inditex, Marta Ortega, de dochter van de eigenaar van Inditex Amancio Ortega.

Ga naar de inhoud