Steun de redactie met Pasen niet met een kopje koffie maar met paaseitjes!

Steun de redactie met Pasen niet met een kopje koffie maar met paaseitjes!
Beeld: SpanjeVandaag

Steun de redactie met Pasen niet met een kopje koffie maar met paaseitjes!

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is Pasen en dus komen de schaaltjes met paaseitjes weer op tafel te staan. Gezellig en lekker. Ook de redactie van SpanjeVandaag lust wel wat eitjes en het zoeken naar, vertalen en plaatsen van het dagelijkse Spanje nieuws kost aardig wat chocolade paaseitjes. Het goede nieuws is dat we volgens een enquête van de HEMA onder het gemiddelde zitten per dag en we er dus ook niet dik van worden. De extra calorieën die de paaseitjes geven kunnen we bij de redactie echter wel gebruiken … help je ons met een kleine bijdrage om het schaaltje met paaseitjes gevuld te houden?

Je kent het wel, op tafel (in ons geval binnen handbereik naast de computer) staat een schaaltje met daarin die heerlijke gekleurde paaseitjes met verschillende smaken. Dat is niets vreemds want 95% van de Nederlanders eet chocolade paaseitjes en wij willen daar graag bij horen. Je kunt er gewoon niet vanaf blijven hé: na het gefriemel met het aluminium papiertje komt namelijk de beloning, een heerlijk chocolade eitje.

Steun SpanjeVandaag met een kleine bijdrage voor de paaseitjes, dat stellen wij bij de redactie zeer op prijs want: hoe meer calorieën, hoe meer artikelen! 

Zoals altijd kan uit diverse vaste bedragen gekozen worden. Na de keuze van de gewenste donatie wordt er een nieuwe pagina geopend waar de betaalmethode gekozen kan worden zoals iDeal, PayPal, bankoverschrijving of creditcard. De betaling wordt veilig en betrouwbaar verwerkt door het Nederlandse bedrijf Mollie.nl. Je kunt ook via Tikkie paaseitjes doneren door de onderstaande Tikkie-QR-code te scannen.

Total: € -
tikkie

Wordt je dik van paaseitjes?

Geen stress, van een paar paaseitjes wordt je gelukkig niet meteen dikker (wat een opluchting!). Er zitten weliswaar veel calorieën in de paaseitjes maar om één kilo zwaarder te worden moet je 6.000 calorieën eten. Een gemiddeld paaseitjes bevat 40 kilocalorieën dus dat zou betekenen dat je meer dan 120 paaseitjes moet eten om één kilo zwaarder te worden. 

Uit een grote HEMA enquête (PDF) bleek recent dat de gemiddelde Nederlander 51 paaseitjes eet wat neerkomt op 2.040 kilocalorieën. Dagelijks mag je volgens een diëtist gemiddeld tussen de 2.000 en 2.500 calorieën tot je nemen dus met 51 paaseitjes zit je binnen de dagelijkse calorieën. Bij de redactie zitten we nu nog onder dat gemiddelde maar naarmate Passen nadert neemt ook de Paassfeer toe en dan naderen of overschrijden we dat gemiddelde van 51 paaseitjes makkelijk.

Chocolade paaseitjes zijn voor veel Nederlanders onlosmakelijk verbonden aan Pasen. Maar liefst driekwart van de Nederlanders vindt dat Pasen geen Pasen is zonder paaseitjes. In Spanje is dat een ander verhaal maar de laatste jaren zijn de paaseitjes ook steeds populairder aan het worden in Spanje, mede omdat de supermarkten ze steeds vaker verkopen. Toch houdt de gemiddelde Spanjaard ervan om andere Paasspecialiteiten te eten zoals we HIER al beschreven.

Namens de redactie alvast smakelijk bedankt en Vrolijk pasen iedereen!

Total: € -
Ga naar de inhoud