Aragón sluit het seizoen af met 800.000 skiërs wat minder is dan het vorige seizoen

Aragón sluit het seizoen af met 800.000 skiërs wat minder is dan het vorige seizoen
Beeld: via canva.com

Aragón sluit het seizoen af met 800.000 skiërs wat minder is dan het vorige seizoen

Aragón, gelegen in het noordoosten van Spanje, is een regio die bekend staat om zijn uitstekende skimogelijkheden in zowel de Pyreneeën in de provincie Huesca als het Iberisch Randgebergte in de provincie Teruel. De skigebieden in deze regio worden beheerd door de holding Aramón, die recent het skiseizoen 2023/2024 heeft afgesloten met 800.000 skiërs, 25% minder dan het skiseizoen daarvoor.

Het skiseizoen 2023/2024 was een uitdagende periode voor Aramón. Het seizoen begon met een gebrek aan natuurlijke sneeuwval, wat de opening van de resorts bemoeilijkte. Dankzij de investeringen in sneeuwproductietechnologie was Aramón echter in staat om alle skigebieden open te houden.

Ondanks de uitdagende start van het seizoen, werd de situatie beter naarmate de winter vorderde. In februari en maart vielen er grote hoeveelheden sneeuw, waardoor de skiërs konden genieten van uitstekende omstandigheden. Dit leidde tot een toename van het aantal bezoekers in de laatste maanden van het seizoen.

Hoewel het totale aantal skiërs met 25% daalde vergeleken met het vorige seizoen, tot 800.000 bezoekers, is Aramón tevreden met het eindresultaat. De holding heeft bewezen dat het in staat is om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en de economische activiteit in de omliggende gebieden te stimuleren.

De groep Aramón is een van de grootste skigebieden in Spanje en bestaat uit vijf skigebieden in de regio Aragón. Deze skigebieden zijn Cerler, Formigal, Panticosa, Javalambre en Valdelinares. Elk skigebied heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt een verscheidenheid aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Met meer dan 300 kilometer aan pistes en moderne faciliteiten, is de Aramón groep een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers in Spanje en daarbuiten.

Het Iberisch Randgebergte

Aragón is niet alleen bekend om de Pyreneeën, maar ook om het Iberisch Randgebergte een bergketen die de regio doorkruist. Hier bevinden zich de skigebieden Javalambre en Valdelinares, die beide behoren tot de Aramón-groep. Hoewel deze gebieden geografisch minder gunstig gelegen zijn voor sneeuwval, is het Aramón dankzij investeringen in sneeuwproductietechnologie gelukt om deze resorts gedurende het gehele seizoen open te houden.

In Javalambre is de Ventisquero-piste populair, terwijl in Valdelinares de Central-piste favoriet is. Beide resorts bieden skiën en andere activiteiten, zoals gastronomie en evenementen. Aramón maakt het Iberisch Randgebergte aantrekkelijk voor wintersport met investeringen in sneeuwproductie en diverse activiteiten. Deze resorts zijn geliefd bij wintersporters, ondanks dat er minder sneeuw valt. seizoen te beleven.

Pyreneeën

In de Pyreneeën beheert Aramón twee populaire skigebieden: Cerler en Formigal-Panticosa. Deze resorts, gelegen in de Spaanse Pyreneeën in de provincie Huesca, bieden uitstekende skimogelijkheden en trekken jaar na jaar duizenden skiërs aan.

In Cerler is de Ampriu-piste een favoriet bij de skiërs, terwijl in Formigal-Panticosa de Sarrios-piste vaak druk bezocht wordt. Beide resorts bieden een breed scala aan pistes voor zowel beginners als gevorderden, waardoor ze geschikt zijn voor skiërs van elk niveau.

Cerler en Formigal-Panticosa bieden naast skiën ook sneeuwschoenwandelen, langlaufen en snowboarden. Er zijn après-ski faciliteiten zoals bars en restaurants. De resorts in de Pyreneeën hebben prachtige uitzichten op besneeuwde pieken en valleien, wat de skibeleving extra bijzonder maakt.

Ga naar de inhoud