Wat dacht je van deze vijf grothotels in Spanje voor een unieke ervaring?

Wat dacht je van deze vijf grothotels in Spanje voor een unieke ervaring?
Beeld: via canva.com

Wat dacht je van deze vijf grothotels in Spanje voor een unieke ervaring?

In Spanje bevinden zich naar schatting zo’n 10.000 grotten volgens het Geologisch en Mijnbouwkundig Instituut. Sommige zijn gewoon kleine holtes, andere strekken zich uit over kilometers in de bergen, en weer anderen hebben zelfs ondergrondse rivieren. Maar erg ongebruikelijk is het om met alle mogelijke luxe in een grot te kunnen overnachten, zoals in de onderstaande unieke grothotels of in het Spaans ‘hoteles-cueva’.

In Spanje zijn weliswaar veel grotten te bezichtigen, maar slechts in een paar is het mogelijk om te overnachten en een volledig unieke ervaring te beleven. Bovendien zijn er allerlei soorten hotels met dit type kamers, variërend van budget accommodaties tot suites met de hoogste luxe voor een onvergetelijk verblijf. Hieronder bespreken we vijf van de beste grothotels in Spanje, verspreid over verschillende regio’s.

hotel1

Hotel ‘XUQ Lomas de Ruvira’ (Albacete)

Midden in de indrukwekkende natuurlijke omgeving van de Hoces del Río Júcar, nabij het stadje Jorquera in de provincie Albacete, bevindt zich deze spectaculaire ultra-luxe accommodatie. Het resort bestaat uit elf grotten, vanwaar je kunt genieten van het prachtige landschap met jacuzzi’s, relaxzones en zwembaden in deze buitengewone locatie. Een overnachting in een van de suites is niet goedkoop, vanaf 200 euro per nacht.

Het hotel biedt een breed scala aan voorzieningen, waaronder meerdere restaurants, een spa met massagemogelijkheden, een fitnessruimte en een buitenzwembad. De suites zijn smaakvol ingericht met een mix van moderne en traditionele elementen, en beschikken over alle denkbare gemakken zoals een open haard, jacuzzi en een terras met panoramisch uitzicht.

hotel2

Cuevas Rurales de Bardenas (Navarra)

Gelegen in de onherbergzame omgeving van de Bardenas Reales in Navarra, zijn deze grotten een van de beste accommodaties om het semi-woestijnlandschap van de regio te verkennen. Luxueus ingericht tot in het kleinste detail, bieden deze grotten gasten een ongelooflijke ervaring in een van de meest indrukwekkende gebieden van heel Spanje. De prijzen beginnen vanaf 240 euro per nacht, ook niet goedkoop dus.

De grotten zijn gedecoreerd in een authentieke, rustieke stijl met gebruik van natuurlijke materialen die je echt het gevoel geven in een originele habitat te verblijven. Tegelijkertijd ontbreekt het nergens aan moderne gemakken zoals een jacuzzi, airconditioning en WiFi.

hotel3

Hotel El Bálsamo in Belmonte (Cuenca)

In het stadje Belmonte in de provincie Cuenca is een 16e-eeuws klooster verbouwd tot een vijfsterren luxehotel met twee appartementen en zeven kamers. Maar de ware trekpleister is het thermale zwembad dat is uitgehouwen in een grot, met zout water van 34 graden. Een overnachting begint vanaf 116 euro, maar in dit geval gaat het dus niet om een kamer in een grot.

Het hoogtepunt van dit hotel is natuurlijk de adembenemende grotten-spa, waar je heerlijk kunt ontspannen in het warmwaterbad met zoutwatermassage en een opmerkelijk uitzicht over de grotwanden. Ook de reguliere spa-voorzieningen zoals sauna en massages zijn van uitstekende kwaliteit.

hotel4

Cuevas del Tío Tobías (Granada)

Dit schilderachtige complex van 19 accommodaties in het stadje Alcudia de Guadix in de provincie Granada biedt onderdak voor ieder wat wils: van suites tot complete familiewoningen, studios en duplexen. Deze natuurlijke grotten met thermische isolatie zijn verkrijgbaar vanaf de bescheiden prijs van 60 euro per nacht en vormen een ideale verblijfplaats voor wie op zoek is naar ultieme ontspanning in een unieke omgeving.

De grotten zijn ingericht met veel oog voor detail en respect voor de lokale tradities en cultuur. Je vindt hier een mix van Moorse en Andalusische stijlelementen, met decoratieve azulejos, houtsnijwerk en kleurrijke textiel. Een echt immersieve ervaring.

hotel5

Las Casas Cueva de Cazorla (Jaén)

Dit hotel in Hinojares in de Sierra de Cazorla regio (Jaén) omvat 8 grotwoningen, 5 appartementen en een vakantiehuis, geschikt voor allerhande type gasten. De accommodaties zijn gedecoreerd in Moorse, bergachtige of traditionele stijl, met jacuzzi’s of bubbelbaden. Het biedt een idyllisch verblijf temidden van een prachtige natuurlijke omgeving voor natuurliefhebbers. Prijzen vanaf 130 euro per nacht.

De grotwoningen verschillen sterk van stijl en thema. Zo zijn er opties in authentieke Moorse stijl met azulejos en houtsnijwerk, maar ook meer moderne en minimalistische varianten. De berghutten daarentegen stralen een robuuste, schilderachtige sfeer uit met ruwe materialen en houtkachels.

Ga naar de inhoud