Ibiza als meisjesnaam in Duitsland verboden

Oeps ... foto ontbreekt!

Ibiza als meisjesnaam in Duitsland verboden

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De vraag is natuurlijk wie zijn of haar recent geboren dochter naar een eiland zal noemen maar blijkbaar gebeurd het. Ouders in Duitsland mogen echter hun dochters niet meer de naam Ibiza geven, zo heeft de Gesellschaft für deutsche Sprache (GfdS) geoordeeld. Deze Duitse taal vereniging wil daarmee voorkomen dat kinderen in de toekomst gepest kunnen worden met een naam zoals die van een eiland.

Ibiza mag dus niet meer als meisjesnaam (of jongensnaam) in Duitsland en ook het Spaanse Bandito is uitgesloten. Elk jaar oordeelt de GfdS meisje- en jongensnamen waarbij speciaal gekeken wordt naar de nieuwe namen die een bepaalde tendens volgen. Per jaar geeft de taal vereniging de toestemming om zo’n 300 nieuwe namen te mogen gebruiken maar Ibiza en Bandito zitten daar dit jaar dus niet tussen.

Marie, Sophie, Mia, Elias, Maximilian en Ben zijn de populaire namen in Duitsland. Er vindt echter een tendens plaats om twee namen samen te voegen zoals Linn-Marie of Linn-Sophie. Volgens het GfdS had in 2017 tenminste 48% van alle nieuwgeborenen een uit twee namen bestaande voornaam. 10% van de kinderen heeft zelfs een samenvoeging van drie of meer voornamen.

Een ding is zeker met deze dubbele voornamen dat Ibiza-Bandito, Ibiza-Formentera of Bandito-Mallorca niet toegestaan zijn.

Ga naar de inhoud