Ibiza als meisjesnaam in Duitsland verboden

Canva
Beeld: Canva

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De vraag is natuurlijk wie zijn of haar recent geboren dochter naar een eiland zal noemen maar blijkbaar gebeurd het. Ouders in Duitsland mogen echter hun dochters niet meer de naam Ibiza geven, zo heeft de Gesellschaft für deutsche Sprache (GfdS) geoordeeld. Deze Duitse taal vereniging wil daarmee voorkomen dat kinderen in de toekomst gepest kunnen worden met een naam zoals die van een eiland.

Ibiza mag dus niet meer als meisjesnaam (of jongensnaam) in Duitsland en ook het Spaanse Bandito is uitgesloten. Elk jaar oordeelt de GfdS meisje- en jongensnamen waarbij speciaal gekeken wordt naar de nieuwe namen die een bepaalde tendens volgen. Per jaar geeft de taal vereniging de toestemming om zo’n 300 nieuwe namen te mogen gebruiken maar Ibiza en Bandito zitten daar dit jaar dus niet tussen.

Marie, Sophie, Mia, Elias, Maximilian en Ben zijn de populaire namen in Duitsland. Er vindt echter een tendens plaats om twee namen samen te voegen zoals Linn-Marie of Linn-Sophie. Volgens het GfdS had in 2017 tenminste 48% van alle nieuwgeborenen een uit twee namen bestaande voornaam. 10% van de kinderen heeft zelfs een samenvoeging van drie of meer voornamen.

Een ding is zeker met deze dubbele voornamen dat Ibiza-Bandito, Ibiza-Formentera of Bandito-Mallorca niet toegestaan zijn.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.