skip to Main Content
Ibiza als meisjesnaam in Duitsland verboden
Freepik

Ibiza als meisjesnaam in Duitsland verboden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ibiza als meisjesnaam in Duitsland verboden

Freepik

IBIZA – De vraag is natuurlijk wie zijn of haar recent geboren dochter naar een eiland zal noemen maar blijkbaar gebeurd het. Ouders in Duitsland mogen echter hun dochters niet meer de naam Ibiza geven, zo heeft de Gesellschaft für deutsche Sprache (GfdS) geoordeeld. Deze Duitse taal vereniging wil daarmee voorkomen dat kinderen in de toekomst gepest kunnen worden met een naam zoals die van een eiland.

Ibiza mag dus niet meer als meisjesnaam (of jongensnaam) in Duitsland en ook het Spaanse Bandito is uitgesloten. Elk jaar oordeelt de GfdS meisje- en jongensnamen waarbij speciaal gekeken wordt naar de nieuwe namen die een bepaalde tendens volgen. Per jaar geeft de taal vereniging de toestemming om zo’n 300 nieuwe namen te mogen gebruiken maar Ibiza en Bandito zitten daar dit jaar dus niet tussen.

Marie, Sophie, Mia, Elias, Maximilian en Ben zijn de populaire namen in Duitsland. Er vindt echter een tendens plaats om twee namen samen te voegen zoals Linn-Marie of Linn-Sophie. Volgens het GfdS had in 2017 tenminste 48% van alle nieuwgeborenen een uit twee namen bestaande voornaam. 10% van de kinderen heeft zelfs een samenvoeging van drie of meer voornamen.

Een ding is zeker met deze dubbele voornamen dat Ibiza-Bandito, Ibiza-Formentera of Bandito-Mallorca niet toegestaan zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Adolf jazeker, en ook de naam van zijn opvolgster die zijn werk, de vernietiging van de Europese cultuur zal voltooien (dixit de filosofen Safranski, Sloterdijk en anderen), Angela dus, ook toegestaan. Er zijn zelfs Syrische kinderen die de voornaam Merkel krijgen, las ik laatst.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken