Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds oktober 2014 is de benzine niet meer zo duur geweest in Spanje als op dit moment. Ook deze week is de benzineprijs weer met 0,37% duurder geworden en kost een liter ‘gasolina’ nu 1,358 euro aldus de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie.

Volgens het Europese rapport heeft de benzine (gasolina, Euro-super 95) op dit moment een literprijs van 1,358 euro. Dat is 0,37% meer dan vorige week, de zestiende opeenvolgende week dat de benzine duurder is geworden en de hoogste prijs sinds vijf jaar.

In het geval van diesel (gasóleo) is deze 0,07% duurder geworden deze week en kost een liter op dit moment 1,258 euro. Ook bij de diesel is het alweer de vierde week dat de prijzen aan het stijgen zijn in Spanje.

Een tank van 55 liter benzine vullen kost op dit moment 74,69 euro wat bijna 10 euro meer is dan aan het begin van dit jaar. In het geval van diesel is dat 69,19 euro wat ongeveer 7 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Overigens is de brandstof sinds 1 januari al duurder geworden dankzij een ‘tipo especial’ ofwel een nieuwe belasting die nog door de voormalige PP regering in de staatsbegroting van 2018 was opgenomen. Volgens Europa Press is daardoor de benzineprijs met 10 eurocent en diesel met 22 eurocent per liter gestegen.

Ga naar de inhoud