skip to Main Content
Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje
Pixabay

Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje

MADRID – Sinds oktober 2014 is de benzine niet meer zo duur geweest in Spanje als op dit moment. Ook deze week is de benzineprijs weer met 0,37% duurder geworden en kost een liter ‘gasolina’ nu 1,358 euro aldus de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie.

Volgens het Europese rapport heeft de benzine (gasolina, Euro-super 95) op dit moment een literprijs van 1,358 euro. Dat is 0,37% meer dan vorige week, de zestiende opeenvolgende week dat de benzine duurder is geworden en de hoogste prijs sinds vijf jaar.

In het geval van diesel (gasóleo) is deze 0,07% duurder geworden deze week en kost een liter op dit moment 1,258 euro. Ook bij de diesel is het alweer de vierde week dat de prijzen aan het stijgen zijn in Spanje.

Een tank van 55 liter benzine vullen kost op dit moment 74,69 euro wat bijna 10 euro meer is dan aan het begin van dit jaar. In het geval van diesel is dat 69,19 euro wat ongeveer 7 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Overigens is de brandstof sinds 1 januari al duurder geworden dankzij een ‘tipo especial’ ofwel een nieuwe belasting die nog door de voormalige PP regering in de staatsbegroting van 2018 was opgenomen. Volgens Europa Press is daardoor de benzineprijs met 10 eurocent en diesel met 22 eurocent per liter gestegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. De Spaanse regering lijkt wel naar de Nederlandse te hebben gekeken als het gaat om extra belasting op brandstof. Ik hoop wel dat de verhogingen een halt wordt toegeroepen, want anders gaan ze dezelfde kant op als Nederland waar de benzine momenteel het duurste is van de hele EU!

 2. Wat maak iedereen zich druk om Spanje, terwijl de domme Nederlanders € 1.78. betaald voor 1 liter prijs in Nederland dankzij deze huidige dieven kabinet in nederland. Maak jullie druk om nederland en niet Spanje, stelletje ja knikkers

  1. Mensen maken zich druk om Spanje omdat ze daar wonen wellicht? En sommige lezers hebben meer met Spanje dan Nederland en daarom maakt men zich druk wellicht? Vergeet even niet te vermelden dat men in Nederland bijna twee keer zoveel verdient en dat daarom de kosten ook hoger zijn.

  2. Zeg, meneer André , wat denkt u wel niet? Dit is Spanjevandaag. Moeten wij ons ook druk maken over de hoge belastingen in Noorwegen of de hoge prijzen in Finland, of het stinkende begrotingstekort in Italië? Ga ff lekker ergens anders heen met uw gezeur. Bijvoorbeeld naar nu.nl. Daar zitten al uw collega galbakken.

 3. Meneer wil de openbare weg voor zich zelf ? Geld genoeg zeker om de brandstof daarom onbetaalbaar te willen maken voor de gemiddelde Spanjaard. Ze moeten maar van de weg af? Voor heel wat Spanjaarden kost een volle tank meer als een dagloon wat ze zich eigenlijk niet kunnen permiteren. Maar ze moeten wel om met hun 20 jaar oude autootje naar het werk of wat dan ook te kunnen rijden.

 4. De EU schreef een brief aan Spanje dat de andere landen veel meer belasting inkomsten hadden op diesel, twee weken later stond de diesel schandalig hoog. Spaans toerisme zal hierdoor naar beneden gaan.
  Leve de gele hesjes in Frankrijk anders stond de diesel daar al boven de 2 euro

  1. Zou het niet eerder door de EU graaiers in Brussel komen?
   Kennelijk is het makkelijker om Trump overal de schuld van te geven. In mijn optiek doet hij het beter dan de zakkenvullers in EU parlement.

 5. In Spanje heeft de crisis hard toegeslagen er is nu nog steeds veel armoede vooral in de kleinere dorpen. de Spaanse regering werkt er hard aan om dit te verbeteren maar het is een groot land. Ik kom er in de winter graag met de camper. Over het algemeen zijn de mensen vriendelijk en behulpzaam.

 6. Hoe duurder hoe beter, ik vind het namelijk veel te druk geworden op de weg, de spanjaarden hebben veel geld en rijden massaal veel rond, vond het beter 10 jaar geleden.

  1. Hoe kom je daar nu weer bij de armoede is behoorlijk toegenomen in Spanje. Je kijkt zeker nooit Spaanse Docu´s? 80% van Spanje heeft financieele problemen. Aangezien je in Spanje vaak langere afstanden moet afleggen is een auto noodzakelijk. En omdat door de crisis de mensen uit de dorpen naar de steden zijn getrokken voor werk is het inderdaad drukker geworden op de weg.

 7. Dat is dan erg gunstig voor de nieuwe regering die overal voor Sinterklaas heeft gespeeld en toch ergens zijn geld vandaan moet halen.

  1. Wat een onzin reactie weer, de nieuwe regering kon niet veel want vrijwel alles werd verworpen daardoor kwamen er ook nieuwe verkiezingen. Er is helemaal niet voor Sinterklaas gespeeld maar volgens mij zit dat tussen jou oren.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by