Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje

Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje
Beeld: Pixabay

Benzine heeft de hoogste prijs sinds 2014 bereikt in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds oktober 2014 is de benzine niet meer zo duur geweest in Spanje als op dit moment. Ook deze week is de benzineprijs weer met 0,37% duurder geworden en kost een liter ‘gasolina’ nu 1,358 euro aldus de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie.

Volgens het Europese rapport heeft de benzine (gasolina, Euro-super 95) op dit moment een literprijs van 1,358 euro. Dat is 0,37% meer dan vorige week, de zestiende opeenvolgende week dat de benzine duurder is geworden en de hoogste prijs sinds vijf jaar.

In het geval van diesel (gasóleo) is deze 0,07% duurder geworden deze week en kost een liter op dit moment 1,258 euro. Ook bij de diesel is het alweer de vierde week dat de prijzen aan het stijgen zijn in Spanje.

Een tank van 55 liter benzine vullen kost op dit moment 74,69 euro wat bijna 10 euro meer is dan aan het begin van dit jaar. In het geval van diesel is dat 69,19 euro wat ongeveer 7 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Overigens is de brandstof sinds 1 januari al duurder geworden dankzij een ‘tipo especial’ ofwel een nieuwe belasting die nog door de voormalige PP regering in de staatsbegroting van 2018 was opgenomen. Volgens Europa Press is daardoor de benzineprijs met 10 eurocent en diesel met 22 eurocent per liter gestegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.