Search
menu
Search

Rechter op Tenerife roept hond op als getuige in dierenmishandeling zaak

Oeps ... foto ontbreekt!

Rechter op Tenerife roept hond op als getuige in dierenmishandeling zaak

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Een rechter in Santa Cruz de Tenerife op het Canarische Eiland Tenerife heeft een hond opgeroepen als getuige in een zaak rondom dierenmishandeling. Het is de hond Milagros die mishandeld en in de steek gelaten werd en de rechter wil de hond zien voordat hij een beslissing neemt over het lot van de vermeende dierenmishandelaar die terecht staat.

De voormalige baas van Milagros staat terecht omdat hij de gewonde hond in een koffer had gestopt en bij het vuilnis had gezet. Het gaat om een Pitbull teefje dat nadat zij gered en behandeld werd aan haar verwondingen een nieuwe familie kreeg. Zij moet nu echter wel als getuige optreden en voor de rechter verschijnen.

Volgens de Spaanse media is het de eerste keer in Spanje en wellicht wel de hele wereld dat een dier voor de rechter moet komen. De rechter weet natuurlijk ook wel dat de hond niet kan praten om haar verhaal te doen maar wil op deze manier de aandacht vragen voor het probleem van dierenmishandeling en aangeven dat honden ook levende wezens met gevoelens zijn.

De voormalige eigenaar van Milagros is Sergio M.J. die zijn verklaring via de videoconferentie moest doen omdat hij in de gevangenis zit in Sevilla. Sergio heeft toegegeven dat hij de hond in 2012 bij het vuilnis heeft gezet maar dat deed hij omdat hij meende dat Milagros reeds overleden was.

Uiteindelijk wisten wandelaars, die de hond hoorden voordat de vuilniswagen de koffer had meegenomen, het dier uit de koffer te halen. Logischerwijze was de hond in een shocktoestand en kon zij amper ademen. Daarnaast zat Milagros vol met verwondingen veroorzaakt door beten van andere honden.

Milagros maakt het nu goed en ze is na zeven jaar compleet genezen van haar verwondingen en leeft bij een nieuwe familie. Sergio daarentegen zit op dit moment voor diefstal en andere zaken in de gevangenis in Sevilla en kan eventueel 9 maanden tot 1 jaar extra celstraf krijgen mocht de rechter hem schuldig verklaren van dierenmishandeling.

Overigens vonden de feiten al plaats in 2012 maar werd de rechtszaak zeven jaar uitgesteld omdat de verdachte gedurende enkele jaren niet gevonden kon worden totdat hij in de gevangenis belandde in Sevilla en men met de rechtszaak kon beginnen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?