Rechter op Tenerife roept hond op als getuige in dierenmishandeling zaak

Voorbeeldfoto / Pixabay
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Een rechter in Santa Cruz de Tenerife op het Canarische Eiland Tenerife heeft een hond opgeroepen als getuige in een zaak rondom dierenmishandeling. Het is de hond Milagros die mishandeld en in de steek gelaten werd en de rechter wil de hond zien voordat hij een beslissing neemt over het lot van de vermeende dierenmishandelaar die terecht staat.

De voormalige baas van Milagros staat terecht omdat hij de gewonde hond in een koffer had gestopt en bij het vuilnis had gezet. Het gaat om een Pitbull teefje dat nadat zij gered en behandeld werd aan haar verwondingen een nieuwe familie kreeg. Zij moet nu echter wel als getuige optreden en voor de rechter verschijnen.

Volgens de Spaanse media is het de eerste keer in Spanje en wellicht wel de hele wereld dat een dier voor de rechter moet komen. De rechter weet natuurlijk ook wel dat de hond niet kan praten om haar verhaal te doen maar wil op deze manier de aandacht vragen voor het probleem van dierenmishandeling en aangeven dat honden ook levende wezens met gevoelens zijn.

De voormalige eigenaar van Milagros is Sergio M.J. die zijn verklaring via de videoconferentie moest doen omdat hij in de gevangenis zit in Sevilla. Sergio heeft toegegeven dat hij de hond in 2012 bij het vuilnis heeft gezet maar dat deed hij omdat hij meende dat Milagros reeds overleden was.

Uiteindelijk wisten wandelaars, die de hond hoorden voordat de vuilniswagen de koffer had meegenomen, het dier uit de koffer te halen. Logischerwijze was de hond in een shocktoestand en kon zij amper ademen. Daarnaast zat Milagros vol met verwondingen veroorzaakt door beten van andere honden.

Milagros maakt het nu goed en ze is na zeven jaar compleet genezen van haar verwondingen en leeft bij een nieuwe familie. Sergio daarentegen zit op dit moment voor diefstal en andere zaken in de gevangenis in Sevilla en kan eventueel 9 maanden tot 1 jaar extra celstraf krijgen mocht de rechter hem schuldig verklaren van dierenmishandeling.

Overigens vonden de feiten al plaats in 2012 maar werd de rechtszaak zeven jaar uitgesteld omdat de verdachte gedurende enkele jaren niet gevonden kon worden totdat hij in de gevangenis belandde in Sevilla en men met de rechtszaak kon beginnen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

eindelijk iemand die opkomt voor de dieren….het kan hier schandalig aan toegaan in tenerife…ik woon hier 15j en heb al gruwel verhalen gezien en gehoord..ik snap die mensen niet…het staat hier nog altijd in de wet dat dieren voorwerpen zijn en geen huisdieren….dus heel positief dat een rechter dit doet …want de plaatselijke politie laat soms te wensen over als je hen voor een achtergelaten dier belt…
ik heb zelf al 5 honden gevonden en ik doe mijn hoed af voor al de asielen hier die op vrijwilligers draaien…

Dierenmishandeling, diefstal en andere zaken?
Denk niet dat Sergio nog te redden is!

Heb hier enkele jaren terug iets voor mij gewoon verschrikkelijk misdadig gezien. Een zak met wel 10 jonge hondjes naast een rivier gewoon laten sterven van de hitte en de dorst. Ik hou van Spanje op elk gebied behalve van het meedogenloos gedrag tegenover dieren.

I LOVE this Judge!

Gelukkig eindelijk een rechter Die dierenwelzijn serieus neemt! Het feit dat de eigenaar al in de bak zit voor meerdere zaken geeft al aan wat voor type het is. Lekker veel langer opsluiten dat gespuis!!

Eindelijk eens een rechter die de zaak serieus neemt, hopelijk krijgt die crimineel zijn verdiende straf en is dit een voorbeeld !!!!!

ja eindelijk ..als je ziet hoe ombeschoft zgn mensen met dieren ongaan ..het is een schande ..zelf zou ik op zo.n moment rechter wille zijn ..heel simpel ..keihard aanpakken zowiezo ..10 jaar cel

Hallo Bert….dan doe ik met je mee! alleen zou ik hem dan voor enkele dagen in een koffer proppen als het snikheet is….en dan die 10jaar cel er achter aan !!

Woef woef, waf

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.