skip to Main Content
Rechter op Tenerife roept hond op als getuige in dierenmishandeling zaak
Voorbeeldfoto / Pixabay

Rechter op Tenerife roept hond op als getuige in dierenmishandeling zaak

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Een rechter in Santa Cruz de Tenerife op het Canarische Eiland Tenerife heeft een hond opgeroepen als getuige in een zaak rondom dierenmishandeling. Het is de hond Milagros die mishandeld en in de steek gelaten werd en de rechter wil de hond zien voordat hij een beslissing neemt over het lot van de vermeende dierenmishandelaar die terecht staat.

De voormalige baas van Milagros staat terecht omdat hij de gewonde hond in een koffer had gestopt en bij het vuilnis had gezet. Het gaat om een Pitbull teefje dat nadat zij gered en behandeld werd aan haar verwondingen een nieuwe familie kreeg. Zij moet nu echter wel als getuige optreden en voor de rechter verschijnen.

Volgens de Spaanse media is het de eerste keer in Spanje en wellicht wel de hele wereld dat een dier voor de rechter moet komen. De rechter weet natuurlijk ook wel dat de hond niet kan praten om haar verhaal te doen maar wil op deze manier de aandacht vragen voor het probleem van dierenmishandeling en aangeven dat honden ook levende wezens met gevoelens zijn.

De voormalige eigenaar van Milagros is Sergio M.J. die zijn verklaring via de videoconferentie moest doen omdat hij in de gevangenis zit in Sevilla. Sergio heeft toegegeven dat hij de hond in 2012 bij het vuilnis heeft gezet maar dat deed hij omdat hij meende dat Milagros reeds overleden was.

Uiteindelijk wisten wandelaars, die de hond hoorden voordat de vuilniswagen de koffer had meegenomen, het dier uit de koffer te halen. Logischerwijze was de hond in een shocktoestand en kon zij amper ademen. Daarnaast zat Milagros vol met verwondingen veroorzaakt door beten van andere honden.

Milagros maakt het nu goed en ze is na zeven jaar compleet genezen van haar verwondingen en leeft bij een nieuwe familie. Sergio daarentegen zit op dit moment voor diefstal en andere zaken in de gevangenis in Sevilla en kan eventueel 9 maanden tot 1 jaar extra celstraf krijgen mocht de rechter hem schuldig verklaren van dierenmishandeling.

Overigens vonden de feiten al plaats in 2012 maar werd de rechtszaak zeven jaar uitgesteld omdat de verdachte gedurende enkele jaren niet gevonden kon worden totdat hij in de gevangenis belandde in Sevilla en men met de rechtszaak kon beginnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. eindelijk iemand die opkomt voor de dieren….het kan hier schandalig aan toegaan in tenerife…ik woon hier 15j en heb al gruwel verhalen gezien en gehoord..ik snap die mensen niet…het staat hier nog altijd in de wet dat dieren voorwerpen zijn en geen huisdieren….dus heel positief dat een rechter dit doet …want de plaatselijke politie laat soms te wensen over als je hen voor een achtergelaten dier belt…
  ik heb zelf al 5 honden gevonden en ik doe mijn hoed af voor al de asielen hier die op vrijwilligers draaien…

 2. Heb hier enkele jaren terug iets voor mij gewoon verschrikkelijk misdadig gezien. Een zak met wel 10 jonge hondjes naast een rivier gewoon laten sterven van de hitte en de dorst. Ik hou van Spanje op elk gebied behalve van het meedogenloos gedrag tegenover dieren.

 3. Gelukkig eindelijk een rechter Die dierenwelzijn serieus neemt! Het feit dat de eigenaar al in de bak zit voor meerdere zaken geeft al aan wat voor type het is. Lekker veel langer opsluiten dat gespuis!!

 4. Eindelijk eens een rechter die de zaak serieus neemt, hopelijk krijgt die crimineel zijn verdiende straf en is dit een voorbeeld !!!!!

  1. ja eindelijk ..als je ziet hoe ombeschoft zgn mensen met dieren ongaan ..het is een schande ..zelf zou ik op zo.n moment rechter wille zijn ..heel simpel ..keihard aanpakken zowiezo ..10 jaar cel

   1. Hallo Bert….dan doe ik met je mee! alleen zou ik hem dan voor enkele dagen in een koffer proppen als het snikheet is….en dan die 10jaar cel er achter aan !!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken