Aantal bosbranden in Spanje met 52% gedaald

Aantal bosbranden in Spanje met 52% gedaald
Beeld: Europa Press

Aantal bosbranden in Spanje met 52% gedaald

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal natuur- en bosbranden is in het eerste trimester van dit jaar met 52% afgenomen ten opzichte van de eerste drie maanden in 2019. Tussen 1 januari en 31 maart ging er volgens het de gegevens van het Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación echter nog steeds 10.282 hectare natuur verloren.

Terwijl er 34% minder natuur werd vernietigd in het eerste trimester van dit jaar daalde dit percentage met 44% als men dit vergelijkt met het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar.

Het aantal natuur- en bosbranden daalde dit jaar naar 1.817 ten opzichte van het gemiddelde van de laatste tien wat 2.912 branden zijn. In 2019 vonden er tussen 1 januari en 31 maart nog 4.085 natuur- en bosbranden plaats in Spanje, 55,52% meer dus dan dit jaar.

De gemiddelde grootte van de natuur- en bosbranden was 5,7 hectare waarbij 80% van de branden plaatsvonden in struikgewas en open bos. 822 hectare was bosrijk gebied en 1.255 hectare was weiden of weilanden met struiken.

Het merendeel van de natuur- en bos branden vond plaats in het bosrijk gebied in het noordwesten van het land met een percentage van 83% terwijl er in het Middellandse Zeegebied veel minder bosbranden waren en dit ook op de Canarische Eilanden daalde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.