Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd

Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd
Beeld: Europa Press

BARCELONA – De politie van Spanje zit niet stil en ook tijdens de noodtoestand gaat men door met het zoeken naar terroristen en het voorkomen van aanslagen of het plannen daarvan. Op vrijdag werd in Barcelona een man gearresteerd vanwege zijn banden met IS en met het zoeken naar mogelijke doelwitten in de Catalaanse hoofdstad.

Volgens de Guardia Civil heeft de nu aangehouden verdachte terrorist van de DAESH, een in Spanje veel gebruikte naam voor de Islamitische Staat (IS) of ISIS in het Spaans, herhaaldelijk het verplichte thuisisolement verbroken om op zoek te gaan naar mogelijke doelwitten voor terroristische aanslagen in Barcelona.

Dankzij de inzet van het Spaanse Dirección General de Seguridad del Territorio (DGST) en het Amerikaanse FBI kon de Guardia Civil op vrijdag 8 mei in Calle Josep Anselm Clavé nabij het standbeeld van Columbus en het Maremagnum winkelcentrum de man met Marokkaanse nationaliteit arresteren.

De aangehouden IS-verdachte heeft via zijn sociale netwerkprofielen openlijk zijn steun aan de terroristische acties van DAESH of IS getoond en liet duidelijk zijn haat tegen het Westen merken. De man is volgens de politie compleet beïnvloed door de propaganda van de Islamitische Staat.

Spanje heeft sinds 26 juni 2015 na de aanslagen in Frankrijk Terroristen alarmfase 4 afgekondigd en daar bevindt zich het land middenin de gezondheidscrisis en noodtoestand nog steeds in.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

3 reacties op “Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd”

  1. De politie van Belgie moet eens een voorbeeld nemen aan de politie van Spanje. In Spanje pakken ze criminelen op zoals het hoort. Proficiat aan de Spaanse politie

  2. Robert Lemm

    Wat hebben jihadisten toch met Catalonié? Is het soms het separatisme dat ze in de kaart speelt, en waarvan ze hopen te profiteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.