Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd

Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd
Beeld: Europa Press

Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De politie van Spanje zit niet stil en ook tijdens de noodtoestand gaat men door met het zoeken naar terroristen en het voorkomen van aanslagen of het plannen daarvan. Op vrijdag werd in Barcelona een man gearresteerd vanwege zijn banden met IS en met het zoeken naar mogelijke doelwitten in de Catalaanse hoofdstad.

Volgens de Guardia Civil heeft de nu aangehouden verdachte terrorist van de DAESH, een in Spanje veel gebruikte naam voor de Islamitische Staat (IS) of ISIS in het Spaans, herhaaldelijk het verplichte thuisisolement verbroken om op zoek te gaan naar mogelijke doelwitten voor terroristische aanslagen in Barcelona.

Dankzij de inzet van het Spaanse Dirección General de Seguridad del Territorio (DGST) en het Amerikaanse FBI kon de Guardia Civil op vrijdag 8 mei in Calle Josep Anselm Clavé nabij het standbeeld van Columbus en het Maremagnum winkelcentrum de man met Marokkaanse nationaliteit arresteren.

De aangehouden IS-verdachte heeft via zijn sociale netwerkprofielen openlijk zijn steun aan de terroristische acties van DAESH of IS getoond en liet duidelijk zijn haat tegen het Westen merken. De man is volgens de politie compleet beïnvloed door de propaganda van de Islamitische Staat.

Spanje heeft sinds 26 juni 2015 na de aanslagen in Frankrijk Terroristen alarmfase 4 afgekondigd en daar bevindt zich het land middenin de gezondheidscrisis en noodtoestand nog steeds in.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.