Search
menu
Search

Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd

Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd
Beeld: Europa Press

Vermoedelijke IS-terrorist in Barcelona gearresteerd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De politie van Spanje zit niet stil en ook tijdens de noodtoestand gaat men door met het zoeken naar terroristen en het voorkomen van aanslagen of het plannen daarvan. Op vrijdag werd in Barcelona een man gearresteerd vanwege zijn banden met IS en met het zoeken naar mogelijke doelwitten in de Catalaanse hoofdstad.

Volgens de Guardia Civil heeft de nu aangehouden verdachte terrorist van de DAESH, een in Spanje veel gebruikte naam voor de Islamitische Staat (IS) of ISIS in het Spaans, herhaaldelijk het verplichte thuisisolement verbroken om op zoek te gaan naar mogelijke doelwitten voor terroristische aanslagen in Barcelona.

Dankzij de inzet van het Spaanse Dirección General de Seguridad del Territorio (DGST) en het Amerikaanse FBI kon de Guardia Civil op vrijdag 8 mei in Calle Josep Anselm Clavé nabij het standbeeld van Columbus en het Maremagnum winkelcentrum de man met Marokkaanse nationaliteit arresteren.

De aangehouden IS-verdachte heeft via zijn sociale netwerkprofielen openlijk zijn steun aan de terroristische acties van DAESH of IS getoond en liet duidelijk zijn haat tegen het Westen merken. De man is volgens de politie compleet beïnvloed door de propaganda van de Islamitische Staat.

Spanje heeft sinds 26 juni 2015 na de aanslagen in Frankrijk Terroristen alarmfase 4 afgekondigd en daar bevindt zich het land middenin de gezondheidscrisis en noodtoestand nog steeds in.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?