Diverse op corona positief geteste reizigers tijdens proefreis Gran Canaria

Diverse besmette reizigers tijdens corona-proefreis naar Gran Canaria
Beeld: RIU Gran Canaria

Diverse op corona positief geteste reizigers tijdens proefreis Gran Canaria

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Op 1 mei startte de achtdaagse proefvakantie van TUI en Corendon naar het Canarische Eiland Gran Canaria. Tijdens die week hebben 189 vakantiegangers genoten van een all inclusive verblijf in hotel Riu Gran Canaria en hadden ze alle bewegingsvrijheid om dus ook buiten de muren van het hotel te komen. Nu is gebleken dat er zes toeristen positief op corona zijn getest maar dat er 183 zijn die negatief zijn getest.

Zaterdagavond vliegen niet 189 maar 183 vakantiegangers en deelnemers van de tweede proefvakantie terug naar Nederland na een achtdaagse vakantie op Gran Canaria. Zes personen zullen waarschijnlijk langer op het Canarische Eiland in quarantaine moeten verblijven omdat ze vrijdagmiddag positief op corona zijn getest.

De organiserende reisorganisaties TUI en Corendon schrijven dat alles goed gaat met de positief geteste vakantiegangers maar dat ze volgens het protocol langer op Gran Canaria zullen moeten verblijven. Feit is dat er zes vakantiegangers positief maar 183 toeristen negatief zijn getest.

Volgens TUI was de tweede corona-proefreis een succes maar wordt het einde daarvan betreurt. Volgens TUI is het met de bedachte protocollen mogelijk om weer op vakantie te gaan naar het buitenland. De resultaten van deze tweede proefreis worden naast die van de eerste proefreis naar Rhodos gelegd om daarna conclusies te trekken. En wie weet komt er wel een derde proefreis.

Bij die eerst proefreis van Sunweb naar het Griekse eiland Rhodos werden in eerste instantie ook vier vakantiegangers positief getest en moesten er eigenlijk acht in quarantaine. Later bleek het een vals alarm en kon toch iedereen naar Nederland terugkeren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.