Het derde beste restaurant ter wereld ligt in een dorp met minder dan 1.400 inwoners in Baskenland

Het derde beste restaurant ter wereld ligt in een dorp met minder dan 1.400 inwoners in Baskenland
Beeld: Google Maps / screenshot

Het derde beste restaurant ter wereld ligt in een dorp met minder dan 1.400 inwoners in Baskenland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIZCAYA – In het dorp Axpe Achondo in de Achondo vallei in de provincie Vizcaya wonen minder dan 1.400 inwoners op een oppervlakte van slechts 23 vierkante kilometer. Maar toch heeft dit dorp de wereldpers gehaald omdat het derde beste restaurant hier gevestigd is. Asador Etxebarri staat op ‘The World’s 50 Best Restaurants’ op een gerenommeerde derde plaats.

Op de lijst van 50 beste restaurants ter wereld zijn de eerste en tweede plaats bestemd voor restaurants in Kopenhagen, Denemarken, te weten Noma op de eerste en Geranium op de tweede plaats. Maar voor het derde beste restaurant ter wereld moeten de culinaire liefhebbers naar Spanje reizen, niet naar een grote stad maar naar een dorp met minder dan 1.400 inwoners. 

Het gaat om restaurant Asador Etxebarri dat gelegen is in het dorp Axpe Achondo in de provincie Vizcaya, Baskenland. Chefkok Bittor Arginzoniz is in Spanje geen onbekende want hij heeft de Estrella Damm Chef’s Choice Award gekregen. Het Baskische restaurant heeft één Michelinster waarmee het restaurant op de lijst staat van 87 restaurants in het Baskenland die op de lijst van Michelinsterren in die regio staat.

Maar om er te kunnen eten moet je ten eerste ver reizen, ten tweede ver van tevoren reserveren en daarnaast een goed gevuld portomonaie meenemen. Een degustatiemenu kost 242 euro. Dat menu bestaat dan wel uit de beste kwaliteitsproducten uit de omgeving zoals chorizo, gezouten ansjovis, zee-egel met raap, rode garnalen, kabeljauw kokotxa, eigeel met zwarte truffel, verse chorizo ​​tartaar, cantharellen en topinambur, zeebrasem of rund kotelet natuurlijk vergezeld van een selectie van bijpassende desserts. Bezoek HIER de website voor meer informatie en/of om te reserveren.

Ga naar de inhoud