De beste campingrestaurants van Spanje vind je in Cambrils

De beste campingrestaurants van Spanje vind je in Cambrils
Beeld: Camping Joan / web

De beste campingrestaurants van Spanje vind je in Cambrils

Veel campingrestaurants van Spanje staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitgebreide aanbod. Maar drie campingrestaurants springen erbovenuit: de drie restaurants van Camping Joan in Cambrils aan de Costa Dorada. Deze restaurants hebben de ACSI AWARD 2024 gewonnen voor de beste campingrestaurants van Spanje.

De ACSI AWARD is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de internationale campingclub ACSI. De prijs wordt toegekend aan campings die uitblinken in verschillende categorieën, waaronder het aanbod van restaurants. De winnaar van de ACSI AWARD voor het beste campingrestaurant wordt bepaald door de stemmen van campinggasten.

De restaurants van Camping Joan hebben deze prijs gewonnen dankzij drie gastronomische ruimtes: het Xiringuito Restaurant del Mar, Restaurant Internacional en  ‘guingueta Km O’. Elk van deze ruimtes biedt een unieke culinaire ervaring, met een focus op lokale producten, regionale wijnen en het gastronomische erfgoed van Cambrils.

Xiringuito Restaurant del Mar

Het Xiringuito Restaurant del Mar is een gezellig restaurant aan het strand, waar je kunt genieten van de beste gerechten uit de mediterrane keuken. Op het menu staan onder andere verse vis, zeevruchten, paella en tapas. Het restaurant heeft een prachtig terras met uitzicht op zee, waar je heerlijk kunt eten terwijl je geniet van de zeelucht.

Restaurant Internacional

Het Restaurant Internacional is een elegant restaurant met een internationale keuken. Op het menu staan gerechten uit alle windstreken, waaronder pasta’s, pizza’s, steaks, salades en desserts. Het restaurant heeft een stijlvolle ambiance en is perfect voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

‘Guingueta Km O’

Het nieuwe ‘guingueta Km O’ is een informele eetgelegenheid met een focus op lokale producten. Op het menu staan traditionele Catalaanse gerechten, zoals ‘pa amb tomàquet’, ‘calçots’ en ‘fideuà’. De ‘guingueta’ heeft een gezellige sfeer en is perfect voor een snelle hap of een informeel diner.

Camping Joan

Deze familiecamping is de enige in de kustplaats Cambrils die direct aan het strand ligt, slechts onderbroken door de gezellige wandel- en fietspromenade. De camping is bijna het hele jaar geopend en is ook in de wintermaanden een geliefde rustplaats voor veel Nederlanders en Belgen. Met de auto, fiets of te voet kun je makkelijk het centrum van Cambrils bereiken, terwijl je aan het einde van Cambrils kunt genieten van de rust op deze camping. Bekijk de website van Camping Joan.

Ga naar de inhoud