Hoogste temperaturen ooit op de Canarische Eilanden in april

Hoogste temperaturen ooit op de Canarische Eilanden in april
Beeld: via canva.com

Hoogste temperaturen ooit op de Canarische Eilanden in april

De Canarische Eilanden hebben in april opnieuw weerrecords gebroken. De gemiddelde temperatuur was 19,2 graden, wat 2,7 graden hoger is dan normaal. Dit is de hoogste temperatuur die ooit in april is gemeten sinds 1961. Daarnaast viel er 27% minder neerslag dan normaal, waardoor april de twaalfde droogste maand was sinds 1961.

De gemiddelde temperatuur in april 2024 op de acht Canarische Eilanden was 19,2 graden, wat 2,7 graden hoger is dan normaal. De hoogste temperatuur werd gemeten op 27 april, met 24,6 graden. De laagste temperatuur werd gemeten op 1 april, met 10,2 graden. 

De gemiddelde temperatuur was in beide provincies hoger dan normaal. In de provincie Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Graciosa) was de gemiddelde temperatuur 19,6 graden, in Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro) 18,8 graden.

In april viel er 27% minder neerslag dan normaal. De totale neerslaghoeveelheid was 4,2 mm, wat 27% van de normale waarde is. De meeste neerslag viel op 6 april, met 1,9 mm. De neerslaghoeveelheid was in beide provincies lager dan normaal. In Las Palmas viel er 2,6 mm neerslag, in Santa Cruz de Tenerife 5,8 mm.

In april was er veel zonneschijn. De totale zonneschijnduur was 270 uur, wat 17% meer is dan normaal. De meeste zonneschijn was er op 27 april, met 12 uur. De zonneschijnduur was in beide provincies hoger dan normaal. In Las Palmas was de zonneschijnduur 276 uur, in Santa Cruz de Tenerife 264 uur.

Ga naar de inhoud