De politie heeft een Zwitsers vermist “wolvenmeisje” gelokaliseerd in Coín, Málaga

De politie heeft een Zwitsers vermist "wolvenmeisje" gelokaliseerd in Coín, Málaga
Beeld: AI-beeld / redactie

De politie heeft een Zwitsers vermist “wolvenmeisje” gelokaliseerd in Coín, Málaga

In een verbazingwekkende gebeurtenis die rechtstreeks uit een film lijkt te komen, hebben autoriteiten in het dorp Coín in de provincie Málaga een jong meisje ontdekt dat jarenlang geïsoleerd leefde in een Zwitsers bos. Dit ‘wolvenmeisje’, zoals ze is genoemd vanwege haar wilde en ongetemd voorkomen, werd in gevangenschap gehouden door haar eigen vader, ver weg van de beschaving. De man werd gezocht door de Zwitserse autoriteiten nadat hij het wolvenmeisje zonder toestemming had meegenomen.

In de moderne wereld waarin we leven is het bijna ondenkbaar dat een kind volledig afgezonderd zou kunnen wonen van de moderne samenleving. Toch is dit precies wat er is gebeurd met het zogenaamde ‘wolvenmeisje’. Jarenlang leefde ze in de wildernis van een Zwitsers bos, zonder contact met de buitenwereld of enige vorm van formele opleiding.

De eerste aanwijzingen over het bestaan van dit meisje kwamen naar boven toen een oplettende inwoner van Coín een man opmerkte met een vervuild en verwaarloosde verschijning. In zijn auto zat een angstig en teruggetrokken meisje dat zich leek te verstoppen voor de buitenwereld. Gealarmeerd door deze vreemde situatie, waarschuwde de man de lokale politie.

Toen de politie eenmaal ter plaatse was kon de identiteit van de vader achterhaald worden, omdat tegen hem een internationaal opsporingsbericht was uitgevaardigd. De man werd daarop gearresteerd en het wolvenmeisje werd naar een opvangcentrum gestuurd waar ze verzocht worden. Het wolvenmeisje wordt binnenkort een wolvenvrouw, want ze viert in mei haar 18e verjaardag.

Hoewel de details nog steeds onduidelijk zijn, lijkt het erop dat de vader van het meisje haar jarenlang vasthield in een afgelegen gebied van Zwitserland. Dit was een bewuste poging om haar volledig te isoleren van de samenleving en haar op te voeden in een staat van volledige wildernis.

Uiteindelijk, waarschijnlijk gealarmeerd door de toenemende druk van de Zwitserse autoriteiten, besloot de vader zijn dochter mee te nemen en te vluchten naar Spanje. Hun aankomst in Coín markeerde het einde van een lange periode van isolatie en de ontdekking van een schokkende situatie die de autoriteiten nog steeds proberen te ontrafelen.

Dit incident vond plaats op 18 maart, maar is nu pas door de politie naar buiten gebracht. Na een verblijf in een opvangcentrum heeft een rechter op 3 mei besloten dat ze teruggestuurd moet worden naar Zwitserland, waar de Zwitserse autoriteiten haar zorg zullen overnemen. Er is geen informatie vrijgegeven over wat er precies met de vader is gebeurd.

De term ‘wolvenkind’ verwijst naar kinderen die om verschillende redenen gedurende langere tijd aan de rand van de samenleving hebben geleefd. In Spanje is er bewijs voor Marcos Rodríguez Pantoja, die van zijn zesde tot zijn zeventiende leefde onder de bescherming van een roedel wolven in de Sierra Morena (Andalusië), zonder enige band met mensen. Zijn zaak werd in 2010 in de bioscoop gebracht door Gerardo Olivares in de film “Entre lobos” (Among Wolves).

Ga naar de inhoud