Rode en witte sprookjes-wijnen van Mercadona enorm succes

Oeps ... foto ontbreekt!

Rode en witte sprookjes-wijnen van Mercadona enorm succes

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het is de Spaanse supermarktketen Mercadona weer gelukt om iets nieuws op de markt te brengen waarmee ze niet alleen in Spanje succes hebben maar ook eventueel kunnen gaan scoren in de verenigde Staten en wie weet welke andere landen nog volgen. Mercadona heeft een wijnlijn op de markt gebracht met wijnen die van de eigen wijngaard of bodega afkomstig zijn. Het gaat in dit geval echter om wijnen met een verhaal, om precies te zijn sprookjes.

Met de nieuwe wijnen heeft Mercadona een gat in de markt gevonden waarbij de drie wijntypes die ze hebben uitgebracht in korte tijd erg populair zijn geworden. Het gaat om de Caperucita (13%), Blancauvas (11%) en Alicia (13%) wijnen. In het Nederlands de Roodkapje, Sneeuwwitje en Alice in wonderland wijnen. Het zijn dus thema-wijnen die, ondanks het misschien kinderachtige thema en de lage prijzen van slechts 1,60 euro per fles, toch ook door wijnkenners goed zijn ontvangen.

De populairste “low cost” wijnen zijn de Caperucita Tinta (Roodkapje) wijn en de Blancauvas (Sneeuwwitje) wijn. Bijna alle kritieken over de rode wijn zijn positief zoals een goede smaak, fruitigheid en bovenal mysterieus. Datzelfde geldt ook voor de witte wijn die door de consumenten en wijncritici goed is ontvangen. De derde wijn is een wat meer paars gekleurde wijn die niet zo conventioneel is en daardoor nog niet zo’n succes is op dit moment.

cb4dc883a89b994cd00ea4756f8620ce

Ondanks het feit dat de wijnen geen “denominación de origen” hebben behoren de wijnen toe aan de Valenciaanse bodega Torre Orria, welke eigendom is van Mercadona en gelegen is in de gemeente Requena Utiel. Mede vanwege de campagnes op de sociale media, het jeugdige karakter van de thema’s en de prijs van slechts 1,60 euro per fles, is de wijn onder de jongere wijndrinkers in korte tijd zeer populair geworden.

Ga naar de inhoud