Rode en witte sprookjes-wijnen van Mercadona enorm succes

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het is de Spaanse supermarktketen Mercadona weer gelukt om iets nieuws op de markt te brengen waarmee ze niet alleen in Spanje succes hebben maar ook eventueel kunnen gaan scoren in de verenigde Staten en wie weet welke andere landen nog volgen. Mercadona heeft een wijnlijn op de markt gebracht met wijnen die van de eigen wijngaard of bodega afkomstig zijn. Het gaat in dit geval echter om wijnen met een verhaal, om precies te zijn sprookjes.

Met de nieuwe wijnen heeft Mercadona een gat in de markt gevonden waarbij de drie wijntypes die ze hebben uitgebracht in korte tijd erg populair zijn geworden. Het gaat om de Caperucita (13%), Blancauvas (11%) en Alicia (13%) wijnen. In het Nederlands de Roodkapje, Sneeuwwitje en Alice in wonderland wijnen. Het zijn dus thema-wijnen die, ondanks het misschien kinderachtige thema en de lage prijzen van slechts 1,60 euro per fles, toch ook door wijnkenners goed zijn ontvangen.

De populairste “low cost” wijnen zijn de Caperucita Tinta (Roodkapje) wijn en de Blancauvas (Sneeuwwitje) wijn. Bijna alle kritieken over de rode wijn zijn positief zoals een goede smaak, fruitigheid en bovenal mysterieus. Datzelfde geldt ook voor de witte wijn die door de consumenten en wijncritici goed is ontvangen. De derde wijn is een wat meer paars gekleurde wijn die niet zo conventioneel is en daardoor nog niet zo’n succes is op dit moment.

Ondanks het feit dat de wijnen geen “denominación de origen” hebben behoren de wijnen toe aan de Valenciaanse bodega Torre Orria, welke eigendom is van Mercadona en gelegen is in de gemeente Requena Utiel. Mede vanwege de campagnes op de sociale media, het jeugdige karakter van de thema’s en de prijs van slechts 1,60 euro per fles, is de wijn onder de jongere wijndrinkers in korte tijd zeer populair geworden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.