skip to Main Content
Rode en witte sprookjes-wijnen van Mercadona enorm succes

Rode en witte sprookjes-wijnen van Mercadona enorm succes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het is de Spaanse supermarktketen Mercadona weer gelukt om iets nieuws op de markt te brengen waarmee ze niet alleen in Spanje succes hebben maar ook eventueel kunnen gaan scoren in de verenigde Staten en wie weet welke andere landen nog volgen. Mercadona heeft een wijnlijn op de markt gebracht met wijnen die van de eigen wijngaard of bodega afkomstig zijn. Het gaat in dit geval echter om wijnen met een verhaal, om precies te zijn sprookjes.

Met de nieuwe wijnen heeft Mercadona een gat in de markt gevonden waarbij de drie wijntypes die ze hebben uitgebracht in korte tijd erg populair zijn geworden. Het gaat om de Caperucita (13%), Blancauvas (11%) en Alicia (13%) wijnen. In het Nederlands de Roodkapje, Sneeuwwitje en Alice in wonderland wijnen. Het zijn dus thema-wijnen die, ondanks het misschien kinderachtige thema en de lage prijzen van slechts 1,60 euro per fles, toch ook door wijnkenners goed zijn ontvangen.

De populairste “low cost” wijnen zijn de Caperucita Tinta (Roodkapje) wijn en de Blancauvas (Sneeuwwitje) wijn. Bijna alle kritieken over de rode wijn zijn positief zoals een goede smaak, fruitigheid en bovenal mysterieus. Datzelfde geldt ook voor de witte wijn die door de consumenten en wijncritici goed is ontvangen. De derde wijn is een wat meer paars gekleurde wijn die niet zo conventioneel is en daardoor nog niet zo’n succes is op dit moment.

Ondanks het feit dat de wijnen geen “denominación de origen” hebben behoren de wijnen toe aan de Valenciaanse bodega Torre Orria, welke eigendom is van Mercadona en gelegen is in de gemeente Requena Utiel. Mede vanwege de campagnes op de sociale media, het jeugdige karakter van de thema’s en de prijs van slechts 1,60 euro per fles, is de wijn onder de jongere wijndrinkers in korte tijd zeer populair geworden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Net Roodkapje geproefd. Lekker!!! Fantastisch, het was een cadeautje van mijn ouders die net terug zijn van vakantie. Waar kan ik deze wijn bestellen vanuit België?

  2. 1,60 per fles? Lekker ? Hoeveel sulfriet zit hierin. ? Smaakmakers? Een beetje wijndrinker zou hier toch zijn bedenkingen over hebben.
    Uiteraard ga ik het ook n keer proberen maar ik vrees t ergste.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken