De populaire souvenirs van de Costa Blanca

Oeps ... foto ontbreekt!

De populaire souvenirs van de Costa Blanca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het maakt niet uit in welke kleding-, accessoires- en souvenirwinkel je kijkt in Spanje, je zult ongetwijfeld een van de handgemaakte producten zien uit de Gata de Gorgos (of helaas een Chinese variant daarvan). We hebben het dan over tassen, hoeden, manden, fruitschalen en dergelijke die je niet alleen in Spanje zult tegenkomen maar ook bij de internationale celebrities.

Gata de Gorgos is gelegen aan de N-332 weg in de regio Marina Alta op slechts 9 km van Jávea en 13 km van Dénia en iets minder dan één uur rijden van de steden Valencia en Alicante.

Het dorp kenmerkt zich door de winkels met handgemaakte artikelen (artesanías) die deels de producten op straat en deels in de winkelruimtes stallen. In Gata de Gorgos bevinden zich twee gitaarfabrieken, tien werkruimtes waar hoeden gemaakt worden, zeven plaatsen waar men tassen maakt en een meubelfabriek.

De tassen, manden en hoeden worden gemaakt van plantaardige vezels (caña, mimbre en ratán) zoals riet en palmbladen, vaak afgewerkt met leer of andere materialen. Met name de hoeden en tassen van riet zijn populair in bepaalde plaatsen zoals Ibiza of Marbella waar veel jet-set komt.

https://www.instagram.com/p/BjfAkKmBtPS/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/BwZQqSwAocz/
https://www.instagram.com/p/ByFGEV5I0ny/
https://www.instagram.com/p/BxQFH7Kg89h/
https://www.instagram.com/p/Bv6ac1OFzFs/
Ga naar de inhoud