Donderdag 11 juni keert de La Liga voetbalcompetitie terug in Spanje

Donderdag 11 juni keert de La Liga voetbalcompetitie terug in Spanje
Beeld: 123rf

Donderdag 11 juni keert de La Liga voetbalcompetitie terug in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Spaanse Primera División van de La Liga voetbalcompetitie gaat op donderdag 11 juni na meer dan 4 maanden stilstand vanwege de corona-crisis weer van start. Eigenlijk zou de La Liga 23/24 mei in speelronde 38 moeten eindigen maar dat is uiteraard niet gelukt. Nu moeten er nog 11 speelrondes gespeeld worden die rond 19 juli moeten eindigen.

De voetballiefhebbers die van het Spaanse voetbal genieten kunnen vanaf donderdag 11 juni weer voor de televisie plaatsnemen want dan begint de La Liga Santander voetbalcompetitie in Spanje. Op donderdag 11 juni is de eerste wedstrijd na meer dan 4 maanden een corona-stop meteen ook een stadsderby tussen Sevilla en Real Betis die om 22 uur gespeeld wordt.

Er moeten nog 11 speelrondes gespeeld worden en dus wordt het wedstrijdschema anders dan wat men gewend is want er kunnen op alle dagen wedstrijden zijn. Er zijn verschillende speeltijden zoals 14, 17, 19.30 en 22 uur. De wedstrijden om 14 kunnen eventueel opgeschoven worden naar 17 uur wanneer het te warm is.

Er worden veel maatregelen genomen waarbij de veiligheid van de spelers voorop staat. Zo zijn alle spelers al getest op het coronavirus en worden er vergaande maatregelen getroffen als blijkt dat tijdens de competitie er besmette spelers zijn.

Verder mag er geen publiek in de voetbalstadions aanwezig zijn en wordt er voor elke wedstrijd 1 minuut stilte gehouden als eerbetoon aan alle corona-slachtoffers. De teams worden uitgebreid van 18 naar 23 spelers en in de voetbalstadions mogen niet meer dan 230 personen aanwezig zijn.

Op dit moment staat FC Barcelona bovenaan de lijst met 58 punten gevolgd door Real madrid met 56 punten, Sevilla met 47 punten en Real Sociedad met 46 punten.

Eerste speelronde

Donderdag 11 juni:
Sevilla – Real Betis (22 uur)

Vrijdag 12 juni:
Granada – Getafe (19 uur)
Valencia – Levante (22 uur)

Zaterdag 13 juni:
Espanyol – Alavés (14 uur)
Celta – Villarreal (17 uur)
Leganés – Valladolid (19.30 uur)
Mallorca – FC Barcelona (22 uur)

Zondag 14 juni:
Athletic Bilbao – Atlético Madrid (14 uur)
Real Madrid – Eibar (19.30 uur)
Real Sociedad – Osasuna (22 uur)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.