Politie zoekt naar een krokodil in Valladolid

Politie zoekt naar een krokodil in Valladolid
Beeld: Voorbeeldfoto / Wikimedia

Politie zoekt naar een krokodil in Valladolid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – De politie is sinds zaterdag op zoek naar een krokodil die diverse getuigen in een rivier hebben gezien. In eerste instantie ging men uit van een grap maar later kwamen er meer meldingen en vonden experts de pootafdrukken van waarschijnlijk een Nijlkrokodil. Logischerwijze leeft dit soort krokodillen niet in het wild in Spanje, ook geen andere krokodillen. De politie meent dat het om een uitgezette of ontsnapte krokodil kan gaan.

Dit exemplaar van de ‘crocodylus niloticus’ ofwel nijlkrokodil (cocodrilo del Nilo) is waarschijnlijk anderhalve meter lang en niet 6 meter of meer wat dit type krokodillen lang kan worden. Wandelaars menen dat ze een krokodil hebben zien zwemmen in de rivier Pisuerga op de kruising met de Douro rivier in de gemeente Pesqueruela in de provincie Valladolid (Castilië en Léon).

De eerste melding kwam zaterdagmiddag om 12 uur binnen bij de politie toen men eerste instantie dacht aan een grap want er leven geen krokodillen in Spanje, althans niet in het wild. Maar er kwamen meerdere meldingen binnen en dus ging de politie op onderzoek uit. Dat deed de politie samen met een expert waarbij op zondag diverse pootafdrukken werden gevonden.

De experts menen dat het om een anderhalve meter lange nijlkrokodil gaat, waarschijnlijk een jong exemplaar want dit type krokodil kan meer dan 6 meter lang worden en ruim 700 kilo wegen. De ‘cocodrilo del Nilo’ wordt als een gevaarlijke maar ook bange soort gezien en dus neemt men de zoektocht erg serieus.

Ga naar de inhoud