Search
menu
Search

Spaanse post Correos begonnen met vervoer rugzakken pelgrimgangers

Spaanse post Correos begonnen met vervoer rugzakken pelgrimgangers
Beeld: Correos

Spaanse post Correos begonnen met vervoer rugzakken pelgrimgangers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse postservice Correos is ook dit jaar weer begonnen met het transporteren van de rugzakken en bagage van de pelgrimgangers die de route naar Santiago de Compostela lopen. Het gaat daarbij om de wandelaars die de verschillende Camino de Santiago routes afleggen.

Via het Paq Mochila systeem of rugzaktransportservice kunnen pelgrimgangers die liever niet met de zware rugzak de route naar Santiago de Compostela afleggen, hun bagage door de Spaanse Post laten bezorgen. Sinds 1 juni geldt deze service van Correos op alle routes die naar de pelgrimsstad gaan.

De rugzaktransport is te boeken op de Franse Route (Camino Francés) vanuit Roncesvalles. Rugzakken worden ook vervoerd op de Portugese Route (Camino Portugués) vanaf Tui en op de Portugese Kustroute (Camino Portugués de la Costa) vanaf A Guarda.

Rugzakken worden ook vervoerd op de Primitieve Route (Camino Primitivo) vanuit Oviedo; op de De Noord Route (Camino del Norte) vanuit Irún; op de Engelse Route (Camino Ingles) vanuit Ferrol; op de Sanabrés Route (Camino Sanabrés) vanuit Ourense en rugzakken worden vervoerd op weg naar Fisterra en Muxía.

De rugzaktransportservice Paq Mochila is te boeken via DEZE WEBSITE en kan daarna direct online of tijdens de route bij de postkantoren van Correos betaald worden. De rugzakken niet meer dan 15 kilo wegen en niet verder vervoerd worden dan 60 km per dag. De prijzen zijn op de website te vinden als je via het formulier de route intypt.

Meer informatie is te vinden in het Engels op de website Paq Mochila van Correos. Buen Camino!

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?