Spaanse post Correos begonnen met vervoer rugzakken pelgrimgangers

Spaanse post Correos begonnen met vervoer rugzakken pelgrimgangers
Beeld: Correos

Spaanse post Correos begonnen met vervoer rugzakken pelgrimgangers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse postservice Correos is ook dit jaar weer begonnen met het transporteren van de rugzakken en bagage van de pelgrimgangers die de route naar Santiago de Compostela lopen. Het gaat daarbij om de wandelaars die de verschillende Camino de Santiago routes afleggen.

Via het Paq Mochila systeem of rugzaktransportservice kunnen pelgrimgangers die liever niet met de zware rugzak de route naar Santiago de Compostela afleggen, hun bagage door de Spaanse Post laten bezorgen. Sinds 1 juni geldt deze service van Correos op alle routes die naar de pelgrimsstad gaan.

De rugzaktransport is te boeken op de Franse Route (Camino Francés) vanuit Roncesvalles. Rugzakken worden ook vervoerd op de Portugese Route (Camino Portugués) vanaf Tui en op de Portugese Kustroute (Camino Portugués de la Costa) vanaf A Guarda.

Rugzakken worden ook vervoerd op de Primitieve Route (Camino Primitivo) vanuit Oviedo; op de De Noord Route (Camino del Norte) vanuit Irún; op de Engelse Route (Camino Ingles) vanuit Ferrol; op de Sanabrés Route (Camino Sanabrés) vanuit Ourense en rugzakken worden vervoerd op weg naar Fisterra en Muxía.

De rugzaktransportservice Paq Mochila is te boeken via DEZE WEBSITE en kan daarna direct online of tijdens de route bij de postkantoren van Correos betaald worden. De rugzakken niet meer dan 15 kilo wegen en niet verder vervoerd worden dan 60 km per dag. De prijzen zijn op de website te vinden als je via het formulier de route intypt.

Meer informatie is te vinden in het Engels op de website Paq Mochila van Correos. Buen Camino!

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.