Citytrip naar Barcelona? Ontdek deze bijzondere locaties

Citytrip naar Barcelona? Ontdek deze bijzondere locaties
Beeld: Ingezonden

Citytrip naar Barcelona? Ontdek deze bijzondere locaties

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een trip naar Barcelona staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Dit is dan ook meer dan begrijpelijk, aangezien deze enorme stad zo veel te bieden heeft. Omdat het eigenlijk onmogelijk is om alle bezienswaardigheden en prachtige locaties tijdens een stedentrip te ontdekken zetten wij in dit blogartikel de meest bijzondere locaties voor je op een rijtje. Lees snel verder voor meer informatie.

Sagrada Familia

Tijdens een citytrip naar Barcelona is een bezoek aan de Sagrada Familia een absolute ‘must’. Dit is een werkelijk enorme kathedraal die ontworpen is door Antoni Guadí. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds aan deze kathedraal gebouwd en naar verwachting zal de bouw in 2026 zijn afgerond. Dat betekent dat er bijna 140 jaar lang aan deze kathedraal gebouwd is, namelijk sinds 1882. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen en wij raden het dan ook zeker aan om die unieke bouwwerk in het echt te ervaren.

Camp Nou

Wanneer je een echte voetballiefhebber bent mag een bezoekje aan het fenomenale Camp Nou niet ontbreken. Ten eerste is FC Barcelona één van de grootste voetbalclubs ter wereld en hier hoort dan ook één van de mooiste, zo niet het mooiste, stadion van de wereld bij. Tegen een kleine prijs kan je deelnemen aan de Camp Nou Experience Tour en kan je onder andere rondkijken in de kleedkamers, de prijzenkast en alle overige bijzondere onderdelen in het stadion. Liever FC Barcelona in actie zien? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een wedstrijd te bezoeken.

Picasso Museum

Kunstliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in Barcelona en in dit geval kan je natuurlijk niet om het Picasso Museum heen. Dit museum ligt in de wijk La Ribera en hier zijn meer dan 4000 kunstwerken te bezichtigen. Niet voor niets behoort dit museum tot één van de meest bijzondere locaties van Barcelona.

Las Ramblas

Als toerist in Barcelona wil je vanzelfsprekend ook de meest toeristische gedeeltes ontdekken. In dit geval is het zeker de moeite waard om Las Ramblas te bezoeken. Dit is de drukste straat van Barcelona en hier vind je allerlei verschillende winkeltjes, horecagelegenheden en meer. Verder zal je hier veel straatmuzikanten tegenkomen en levende standbeelden. Wanneer je hier toch aanwezig bent is direct een aanrader om Plaça Reial, Plaça de Catalunya en het Colombus standbeeld te ontdekken.

Barri Gòtic

Liever de historie van Barcelona eens zelf ervaren? Breng dan eens een bezoekje aan de Gotische wijk ‘Barri Gòtic’. Deze wijk is gelegen in het historische centrum van Barcelona en verschilt aanzienlijk ten opzichte van de wat modernere gedeeltes. Ook ligt deze wijk op relatief korte afstand met Las Ramblas, waardoor je deze bezoeken met elkaar kunt combineren.

Ga naar de inhoud