Lanzarote – één van de mooiste eilanden van Spanje

Lanzarote – één van de mooiste eilanden van Spanje
Beeld: Ingezonden

Lanzarote – één van de mooiste eilanden van Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Lanzarote is het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden. Hoewel dit eiland officieel gezien bij Spanje hoort ligt het ter hoogte van de Marokkaanse kust. Ooit, lang geleden, is dit eiland ontstaan als het gevolg van de uitbarsting van vulkanen. Hoewel er nog verschillende (actieve) vulkanen op het eiland aanwezig zijn stamt de laatste uitbarsting uit het jaar 1824. Het is tegenwoordig dus veilig om dit eiland te bezoeken en dit is iets wat wij je dan ook zeker willen aanraden. We vertellen je meer over Lanzarote.

Het eiland

Lanzarote heeft een heftige geschiedenis. Veel verschillende dorpen zijn inmiddels helaas weggevaagd door vulkaanuitbarstingen in het verleden. Ook is de vruchtbaarheid van de grond aanzienlijk aangetast, waardoor een groot gedeelte van het eiland bestaat uit onbegroeide oppervlaktes. Toch betekent dit absoluut niet dat er geen mooie natuur op het eiland aanwezig is. Neem bijvoorbeeld het nationaal park van Timafaya. Dit park heeft een bijzondere uitstraling wat volgens velen dicht in de buurt komt van een maandlandschap.

Lavagrotten

Andere unieke bezienswaardigheden op het eiland zijn de verschillende lavagrotten die het eiland rijk is. Zo staan ‘Cueva de los Verder’ en ‘Jameos del Agua’ gelijk aan een bijzonder en uniek stukje natuur. Deze tunnels zijn op sommige plaatsen wel 50 meter hoog en zo’n 15 meter diep. Inmiddels zijn de grotten uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleisters en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Het klimaat

Het bijzondere landschap en het aangename klimaat heeft ervoor gezorgd dat Lanzarote jaarlijks door tienduizenden toeristen wordt bezocht. Richting de zomer kan je aangename temperaturen verwachten met temperaturen die regelmatig boven de 25 graden Celsius uitkomen. Ook in de koudere maanden is het prima vertoeven op dit eiland en de temperatuur zal vrijwel niet onder de 15 graden Celsius zakken.

Stranden

Natuurlijk vind je op Lanzarote niet enkel en alleen vulkanische landschappen. Het eiland is namelijk ook rijk aan prachtige goudgele stranden, zoals ‘Costa Teguise’, ‘Puerto Del Carmen’ en ‘Playa Blanca’. Uniek aan dit Spaanse eiland is dat je in tegenstelling tot vele andere toeristische trekpleisters in Spanje hier vrijwel geen hoogbouw aantreft. De invloed van het toerisme is hier beperkt gebleven.

Lanzarote ontdekken

Er zijn vele manieren om Lanzarote te ontdekken. Zo zijn er verschillende bustours rond het eiland, maar kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het landschap op de fiets te ontdekken. Zo heeft Bike Sensations kwalitatief goede fietsen te huur en kan je er zelfs voor kiezen om e-bikes te huren. Het is natuurlijk ook gewoon een aanrader om de natuur op het eiland te voet te ontdekken. Ook zal je meer dan genoeg locaties tegenkomen waar je een auto kunt huren.   

Wil je verzekerd zijn van een unieke vakantie die je nooit meer zal vergeten? Dan kan je met een trip naar Lanzarote werkelijk niet de mist in gaan.

Ga naar de inhoud