Grote politieactie in Salou om gevaarlijke Latijnse bendeleden te arresteren

Grote politieactie in Salou om gevaarlijke Latijnse bendeleden te arresteren
Beeld: Guardia Civil / twitter

Grote politieactie in Salou om gevaarlijke Latijnse bendeleden te arresteren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Woensdagmorgen rond 5 uur is de Guardia Civil politie in de populaire badplaats Salou een politieactie gestart om tientallen leden van de gevaarlijke Latijnse bende van de Trinitarios te arresteren. Veel informatie is op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt.

Volgens de Spaanse televisie en diverse regionale en landelijke kranten, zijn er meerdere politievoertuigen te zien. Er zijn bijna honderd agenten ingezet omdat het om een gevaarlijke bende gaat die geweld niet uit de weg gaat. Er zijn twee appartementen in het centrum van de drukke badplaats geregistreerd waarbij tientallen bendeleden aangehouden zijn en waarbij wapens in beslag zijn genomen.

Wat de bende in Salou doet is niet bekend maar dat kan te maken hebben met drugs en berovingen en een arsenaal aan andere mogelijke misdrijven. Recent werd in een restaurant in een drukke winkelstraat een Franse man neergeschoten. Het is niet bekend of dat fatale schietincident te maken heeft met de Latijnse bende van de Trinitarios.

Samen met de bendes Dominican Don’t Play (DDP), Ñetas en Latin Kings staan de Trinitarios erom bekend dat ze extreem gevaarlijk en gewelddadig zijn. In Madrid zorgen deze bendes elke week voor slachtoffers tijdens hun bendeoorlogen. Of dat in Salou ook speelt is (nog) niet bekend gemaakt.

Ga naar de inhoud