Grote politieactie in Salou om gevaarlijke Latijnse bendeleden te arresteren

Grote politieactie in Salou om gevaarlijke Latijnse bendeleden te arresteren
Beeld: Guardia Civil / twitter

Grote politieactie in Salou om gevaarlijke Latijnse bendeleden te arresteren

TARRAGONA – Woensdagmorgen rond 5 uur is de Guardia Civil politie in de populaire badplaats Salou een politieactie gestart om tientallen leden van de gevaarlijke Latijnse bende van de Trinitarios te arresteren. Veel informatie is op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt.

Volgens de Spaanse televisie en diverse regionale en landelijke kranten , zijn er meerdere politievoertuigen te zien. Er zijn bijna honderd agenten ingezet omdat het om een gevaarlijke bende gaat die geweld niet uit de weg gaat. Er zijn twee appartementen in het centrum van de drukke badplaats geregistreerd waarbij tientallen bendeleden aangehouden zijn en waarbij wapens in beslag zijn genomen.

Wat de bende in Salou doet is niet bekend maar dat kan te maken hebben met drugs en berovingen en een arsenaal aan andere mogelijke misdrijven. Recent werd in een restaurant in een drukke winkelstraat een Franse man neergeschoten. Het is niet bekend of dat fatale schietincident te maken heeft met de Latijnse bende van de Trinitarios.

Samen met de bendes Dominican Don’t Play (DDP), Ñetas en Latin Kings staan de Trinitarios erom bekend dat ze extreem gevaarlijk en gewelddadig zijn. In Madrid zorgen deze bendes elke week voor slachtoffers tijdens hun bendeoorlogen. Of dat in Salou ook speelt is (nog) niet bekend gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.